29 / 03 / 2024

Antteras şantiyesi, son hızla ilerliyor!

Antteras şantiyesi, son hızla ilerliyor!

Beylerbeyi sırtlarında, Küplüce’deki Antteras şantiyesindeyiz, son gördüğümüzden bu yana neler olmuş! Hava soğuk, inşaat çamuru içinde yürüyoruz, manzara o kadar güzel ki, bu halde bile burada olmak bir keyif...



Beylerbeyi sırtlarında, Küplüce’deki Antteras şantiyesindeyiz, son gördüğümüzden bu yana neler olmuş! Hava soğuk, inşaat çamuru içinde yürüyoruz, manzara o kadar güzel ki, bu halde bile burada olmak bir keyif. Evler kendilerini belli ediyor, soğuk hava, yağmur demeden hızlı tempoda çalışıyor herkes. Şantiye müdürü Kemal Kuşhan bareti ve telsiziyle bizimle şantiyeyi en geniş ve güzel gösterecek fotoğraf kareleri için dere tepe düz giderken çalışmasına ara vermiyor, az konuşuyor, çok çalışıyor. Şantiye tozu yutan iflah olmazmış, sanki bir çocuk doğacak, yaratılacak bir özel proje daha var; biz de dinamizme kaptırıyoruz kendimizi.


Kemal Bey, anlatıyor: “Antteras projesinde 72 dubleks ve 16 normal daire olmak üzere, 88 daire var. Bu daireler için 19 adet ayrı blok yapmaktayız. Ayrıca 1 sosyal blok ve 1 adet mekanik ve elektrik cihazların bulunduğu teknik blok bulunuyor.


Şu an itibarı ile 14 blok hafriyatı, 10 blok kaba inşaatı tamamlandı. Diğer 9 blok Mart-Nisan 2014’te tamamlanacak. İnce işlere ise Eylül 2013’te başladık ve 6 blok gazbeton duvar, 3 blok çatı çelik konstrüksiyon, 1 blok çatı kaplama, 1 blok alçı sıva, 3 blok elektrik ve mekanik alt yapıları bitirdik.


İnşaatımız şehir içinde olduğu için, gürültümüzle çevreyi rahatsız etmemek üzere gece çalışma imkânımız yok. Özellikle blokların hafriyat sevkiyatı ve dışarıdan aldığımız beton sevkiyatı İstanbul’un trafiğine ve yol yasaklarına maruz kalıyor. Bir günde en az 100 kamyon hafriyat şantiye dışına çıkıyor ve 10 transmikser şantiye içine giriyor. Şantiyemizin yol güzergâhı sabah ve akşam saatlerinde ağır vasıta trafiğine kapalı. Gün içinde kalan 3-5 saatte bu işleri tamamlamak bizleri oldukça zorluyor. Ama işimiz bu, insan bu uzaktan katlanılamaz gözüken zorlukları ve karmaşayı seviyor sonunda, nihai olarak ortaya çıkan ürünü görmek her türlü yorgunluğun üzerinden gelmemizi sağlıyor. Üstelik Ant Yapı çalışanları olarak o kadar uyum içinde çalışıyoruz ki her şey beklediğimiz gibi, hatta daha hızlı ilerleyebiliyor.


Antteras projesinde daireleri dekorasyonsuz halleriyle satışa sunuyoruz. Dekorasyonlar tamamen daire sahibinin isteğine göre yapılacak. Projeyi bu şekilde iki gruba ayırırsak dekorasyonsuz iş bitim tarihi 2014 yıl sonu ve dekorasyonlu iş bitim tarihi 2015 yılı Haziran ayı olacak.


Antteras projesi, “yeşil binalar” olarak adlandırılan çevre dostu yapılar olarak planlandı. Binalarımızda atık sular geri dönüşüm yapılarak rezervuarlarda kullanılacak. Isı, ses vb. yalıtım hesaplarında yangın dayanımları dikkate alındı; teknik şartnamelerin % 20’si üzerinde değerleri seçiyoruz. Binalarımızda konfor her yönüyle düşünülüyor. Bu nedenle klima, yangın kamera, otomasyon, merkezi elektrik süpürge sistemleri gibi konfor artırıcı çok sayıda sistem tasarlandı. Ayrıca dış cephe mimarisine de ayrı bir önem veriyoruz. Binalara dışarıdan ısı yalıtımı yapıldıktan sonra doğal ahşap ve doğal taş kaplama yapacağız.

Bunların yanında peyzaj işlerine özel bir özen gösteriyoruz. 
Site otoparkları tamamen blok altlarında ve site içinde tamamen yeşil bir görünüm hâkim olacak, manzarayla uyum içinde kalacak, Boğaziçi’ne değer katacağız… 


Manzara bir yandan, geleneksel köşk mimarisi ve bahçe keyfi öte yandan ve seçkin, yetkin bir konfor anlayışı. Antteras, eşine az rastlanır bir yaşam yeri olacak. Daha inşaata başlamadan önce ilgi gördük; Mart 2014’te açacağımız örnek daireyle burada erişilecek yaşam kalitesinin bilincine daha yakından vakıf olacaksınız.”


ANT YAPI İNSAN VE YAŞAM DERGİSİ 


Geri Dön