24 / 04 / 2024

AOÇ arazisinde ABD elçiliği olamaz!

AOÇ arazisinde ABD elçiliği olamaz!

Atatürk Orman Çiftliği arazisi iken eğitim alam olarak Gazi Üniversitesine devredilen Çukurambar da bulunan 29095 ada 1 parsel, önce TOKİ'ye oradan da ABD Büyükelçiliği'ne devredilmişti.



Atatürk Orman Çiftliği arazisi iken eğitim alam olarak Gazi Üniversitesine devredilen Çukurambar da bulunan 29095 ada 1 parsel, önce TOKİ'ye oradan da ABD Büyükelçiliği'ne devredilmişti. ABD Büyükelçiliği AOÇ arazisinde yapacağı binanın mimari projesini, mimarlarla tartışmak istedi. Üniversiteden öğretim üyeleri ile birlikte TMMOB Mimarlar Odası  Ankara  Şubesinden Namık Kemal Kaya. Ali Hakkan. Burcu Ateş ve Gökçe Bolat'dan oluşan heyet ABD Büyükelçiliği'nde görüşmeye katıldı. Görüşmede heyet mimari proje detayını tartışmadı. Orası AOÇ arazisidir vazgeçin, arazinin AOÇ'ye iadesinin yapılması gerekir" dedi. 


"AOÇ ARAZİSİNDE SARAY NE İSE ABD ELÇİLİĞİ DE O OLUR "

 Heyetin Görüşmesinden sonra basına yazılı açıklama yapan TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "Yanlış yerde doğru mekân. AOÇ arazisinde ABD elçiliği olmaz" dedi. Candan şöyle devam elli" Gazi Üniversitesine eğitim alanı olarak verilen AOÇ arazisini, üniversite yapmayarak, TOKİ'ye devreden ve oradan da ABD Büyükelçiliğine verilen arazi ile ilgili Gazi Üniversitesi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız diyen Candan. "ABD Büyükelçiliği"nin alandan vazgeçmesini temenni ederiz. Konuyla ilgili Barack Obama'ya mektup yazacağız. Atatürk'ün vasiyeti ve şartlı bağışı ile bize emanet edilen AOÇ arazisinin her bir metrekaresi değerledir. arazi AOÇ'ye iade edilmeli. AOÇ arazisinde Kaçak Saray ne ise ABD elçiliği de o olur" şeklinde konuştu. 


Heyet ile birlikte görüşmeye katılan Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya "Atatürk Orman Çiftliği Türkiye halkına şaıtlı olarak bağışlanmıştır. Şartlı bağışa aykırı yapılan bütiin imar planları iptal edilmiştir. Açtığımız davaların sonucunda AOÇ arazisi üzerinde yapılan bütün yapılar kaçaktır. Hukuksuz bir süreç işlemektedir. Bu hukuksuz süreçte mücadelemiz devam etmektedir. Dolayısıyla ABD elçiliğinin bu hukuksuz sürece ortak olmasını tasvip etmiyoruz" dedi. 


Daha önce süreci takip eden ve barışçıl gösterilerle AOÇ arazisinin ABD Büyükelçiliğine verilmesini protesto eden ve elçilik yetkilileri ile görüşerek vazgeçin diyen Mimarlar Odası Ankara Şubesi: ABD Büyükelçiliği'nin AOÇ arazisinde bina yapmaktan vazgeçmemesi durumunda, dava ve kampanya sürecine hazırlanıyor. 


Ankara Başkent 


Geri Dön