19 / 04 / 2024

AOÇ arazisine AŞTİ yerine başka bir proje mi yapılacak?

AOÇ arazisine AŞTİ yerine başka bir proje mi yapılacak?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi,AOÇ arazisi içerisinde bulunan ve Büyükşehir tarafından işletmesi yapılan Ankara Şehirlerarası Terminali’nin (AŞTİ) yerine 4,5 emsalle büyük bir konsept proje hazırlığı olduğu iddiasını öne sürdü.



Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “AOÇ arazilerine dokunan yargıda hesabını verir” dedi. Candan şöyle konuştu: “AŞTİ’nin taşınmasıyla birlikte, alana ilişkin 4,5 emsalle, 1 milyon 500 bin metrekare toplam inşaat alanı olan, konsept proje hazırlığının bilgisini aldık. Yurtdışında 4 ofisten konsept tasarım istenmiş, 6 hafta içerisinde gelecek olan master tasarımlara göre çalışmalar başlayacakmış. AOÇ arazisi olan AŞTİ alanı taşındıktan sonra kullanılabilecek tek işlevi yeşil alan olarak ağaçlandırılmasıdır. Öyle rant projelerini aklınızdan geçirmeyin, AOÇ arazilerine dokunan yargıda hesabını verir.”


ÖNCE PROJE SONRA PLAN

“Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, AOÇ arazilerinin ranta kurban edilmesinin müdürlüğü oldu” diyen Candan şöyle devam etti:

“Büyükşehir Belediye meclisinden plan değişikliği kararı almadan firma belirlenmiş, işin başındakiler belirlenmiş, emsal belirlenerek, konsept tasarımlar isteniyor. Önce proje hazırlanıyor sonra plan hazırlığı yapılıyor. Bir yandan Büyükşehir Belediyesi AOÇ’ye olan kira borcunu ödemiyor, AOÇ kiraladığı arazisine sahip çıkmıyor. AOÇ’de sorumluluğu olanlar hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacağız. Bu rant projesini, Büyükşehir Belediyesi’ne yazıyla sorduk. Bu alana ilişkin borçlarını neden ödemiyorlar? 4,5 emsalli 1.5 milyon metrekarelik inşaat için plan değişikliği hazırlığı yapıyorlar mı? Hangi inşaat firması bu konuda hazırlık içerisinde? Bu işin peşini bırakmayacağız. Atatürk Orman Çiftliği arazilerinden elinizi çekin.”


BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘KİRACIYIZ’ AÇIKLAMASI

Atatürk Orman Çiftliği arazisi olan ve 2026 yılına kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi‘ne otogar kullanımı için kiralanan alanla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, “Burası zaten bizim yerimiz değil. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kiracısıyız. Biz taşındıktan sonra burayla ilgili bir tasarrufta bulunma yetkimiz yok. Öyle bir plandan programdan da bilgimiz yok. Bizimle ilgili değil” dedi.


Hürriyet


Geri Dön