23 / 04 / 2024

Apartman aidatı borcu ihtarname örneği!

Apartman aidatı borcu ihtarname örneği!

Apartmanın ortak gideri olan aidat borcunu ödemeyen ev sahiplerine biriken aidat borçları için apartman yönetimi tarafından ihtarname gönderilebiliyor. İşte, apartman aidatı borcu ihtarname örneği!



Apartman aidatı borcu ihtarname örneği!


Çok katlı binalarda yaşayan kişilerin en fazla şikayetçi oldukları konuların başında toplamakta sıkıntı yaşanan aylık aidat ücretleri olarak biliniyor. Binaların ortak yaşam alanlarının bakımı ve temizliği gibi giderlerde kullanılan aidat ücretleri ne yazık ki binada ya da sitede bulunan kişi sayısı arttıkça daha da büyük bir sorun haline geliyor. 


Kat maliklerinin yükümlülüklerini kat mülkiyeti kanunu belirliyor. Bu kanun gereğince kat malikleri aralarında ortak görüş sonucunda başka bir karar almadıkları sürece apartman aidatını eşit bir şekilde ödemekle yükümlü oluyor. Apartman aidatını gününde ödemeyen kat malikleri için bu borcu geciktirdiği her gün için faiz hesaplanıyor.


Kat Mülkiyeti Kanununun 20. maddesi bu konuyu içeriyor. Bu maddeye göre apartman aidatını ödemeyen kat malikleri için süre sınırlaması olmaksızın apartman yöneticisi ya da diğer kat malikleri tarafından dava açılarak icra takibi başlatılabiliyor. Apartman aidatını ödemeyen ya da eksik ödeyen kat maliki için ayrıca bunlara ek olarak yüzde 5 oranında gecikme faizi hesaplanıyor. 


Apartmanın ortak gideri olan aidat borcunu ödemeyen ev sahiplerine biriken aidat borçları için apartman yönetimi tarafından ihtarname gönderilebiliyor. 



Apartman aidatı borcu ihtarname örneği!


...................... Yönetimi 

 

Tel: .................................

 

Sayın ...................;

 .................... tarihi itibarı ile toplam ............ TL ödenmemiş aidat borcunuz bulunmaktadır. 

 

Genel Kurul toplantısında Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca ödenmeyen aidat borçlarına aylık % 5 gecikme faizi uygulanmasına; aidat borcunu ödemeyen kat malikleri hakkında icra takibine geçilmesi hususunda yöneticiye yetki verilmesine karar verilmiştir. 

 

Sayın ………………… işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren 5 (Beş) gün içinde faiz hariç ..... TL aidat borcunuzu ödemenizi aksi takdirde aleyhinizde icra takibine geçileceğini ve Kat Mülkiyeti Kanundan doğan sair hakların kullanılacağını bu uğurda yapılacak her türlü masraf ve avukatlık ücretinin de tarafınıza ait olacağını ihtar ederiz. 

 

Sayın Noter; 

üç nüshadan ibaret işbu ihtarnamenin bir nüshasının muhataba tebliğini bir nüshasının dairenizde saklanmasını tebliğ şerhi verilecek diğer nüshasının ise tarafımıza verilmesini talep ederiz.

 

DÜZENLEYEN

 

..................... Yönetimi

 

MUHATAP: .......................

 

KONU: .......................

 

ÖDENMEMİŞ AİDAT BORÇLARINIZ: .......................

 

AÇIKLAMA: .......................

 

........ Yönetimi 

Tel: .......................


Apartman aidatına faiz uygulanır mı?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön