26 / 04 / 2024

Apartman altı fırınlarda üretim yerine ekmek satışı yapılacak!

Apartman altı fırınlarda üretim yerine ekmek satışı yapılacak!

Halk Ekmek Aşž, yeni üreteceği az pişmiş ve donmuş ürünlerle İstanbul'da apartman altında hijyenik şartlarda çalışmayan fırınların önüne geçmeyi düşünüyor



 Halk Ekmek Aşž, yeni üreteceği az pişmiş ve donmuş ürünlerle İstanbul'da apartman altında hijyenik şartlarda çalışmayan fırınların önüne geçmeyi düşünüyor. Bu tür yerlerde soğuk hava deposu yapılarak Halk Ekmek'in ürünleri satışa sunulacak. İsteğe göre ekmekler 3-5 dakikada pişirilebilecek. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, yeni ürünlerin ekmeğin yerini tutmayacağını söylüyor.

Kamuoyunun gündemine sık sık temizlik şartlarının yetersizliğiyle gelen ekmek fırınları için önemli bir proje geliştirildi. Halk Ekmek Aşž Genel Müdürü Salih Bekaroğlu, İstanbul'da apartman altlarında faaliyet gösteren fırınların üretim yerine sadece satış yapmalarını sağlamak için geliştirdikleri projeyi Zaman'a anlattı.

Salih Bekaroğlu, Halk Ekmek'in Edirnekapı'daki fabrikasının Mahmutbey'deki 50 bin dönümlük alana kurulacak yeni bir tesise taşınacağını belirtti. İBB Lojistik Hizmetler binasının yanında bulunan ve yapımına 2011 yılı içinde başlanması beklenen yeni fabrikanın dünyanın en modern unlu mamuller fabrikası olacağını belirten Halk Ekmek Aşž Genel Müdürü Salih Bekaroğlu, burada pişmiş ürünlerin yanı sıra az pişmiş ve donmuş ürünlerin de üretiminin yapılacağını belirtti. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer ise 'şžu anda dondurulmuş hamurdan üretilen ekmeklerin lezzeti yok. Tat ve lezzet aynı olacaksa böyle bir projeye sıcak bakarız.' dedi.

Temel besinlerden biri olan ekmeğin sağlıksız şartlarda hazırlanmasının önüne geçecek yeni uygulama evlerde kolaylıkla ekmek pişirilmesini sağlayacak. Donmuş ve yarı donmuş ürünler, apartman altında faaliyet gösteren fırınları imalattan çok satış dükkanları haline getirecek. Apartman altlarında hizmet veren fırınlara soğuk hava deposu yaptırılarak Halk Ekmek Aşž tarafından üretilen ekmekler burada muhafaza edilecek. Bekaroğlu, amaçlarının apartman altı fırınlarını ihtiyaca göre 3-5 dakikada pişirilerek satışa sunulduğu dükkanlar haline dönüştürmek olduğunu vurguladı. Ekmeğin halka servis edildiği bir sistem kurmak istediklerine dikkat çeken Bekaroğlu, 'Apartman altında bulunan fırınlarda rutubet, ısı, tozdan ötürü böceklerin üremesi için her türlü ortam var. Bu tür yerlerde un işlenerek üretim yapılması sağlıklı değil. Bu fırınlar, yeni projemizle birer modern ekmek satış dükkanları haline gelecek.' diye konuştu.

Projeden henüz haberdar olmadıklarını belirten İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer ise dondurulmuş ve az pişmiş ürünlerin bugünkü üretimle aynı kalitede olmayacağını söyledi. Dondurulmuş gıdaların tatlarının değişeceğini dile getiren Özer, 'şžu anda dondurulmuş hamurdan üretilen ekmeklerin lezzeti yok. İki ekmek arasında lezzet farkı var. Tat ve lezzet aynı olacaksa böyle bir projeye sıcak bakarız.' dedi.
Zaman/SEVGİ KORKUT


Geri Dön