28 / 03 / 2024

Apartman demirbaş giderlerini kim öder?

Apartman demirbaş giderlerini kim öder?

Konutunuzu kiraya verdiğini ve söz konusu ana gayrimenkulün demir başlarında tadilat yapılacağını farz edelim. Bu durumda apartman demirbaş giderlerini kim öder? Kiracı mı öder yoksa ev sahibi mi öder?



Apartman demirbaş giderlerini kim öder?

Apartman demirbaşlarında yapılan tadilatların masrafları apartmanda kat maliki olan kimselerden tahsil ediliyor. Konutun kirada olması; dairede kiracının yaşaması bu durumu değiştirmiyor.


Dairenin içinde kiracı olsa dahi, apartmanın demirbaşına ilişkin yapılan tüm masraflar, kat malikinden tahsil ediliyor. "Apartman demirbaş giderlerini kim öder?" sorusunu yanıtladıktan sonra, kiracılar hangi giderleri karşılar sorusunu yanıtlayalım.


Kiracılar, günlük hizmet kapsamına giren kapıcı, bekçi, bahçıvan, ortak kullanımda olan elektrik ve su gibi giderleri karşılamak ile yükümlü oluyor.


Apartmana dair olan masrafların kim tarafından ödeneceği hususunu özetlersek: apartmanın kendisi ile yapılan değişiklikler; tadilatlat kat maliki tarafından karşılanıyor; Buna karşılık günlük hizmet giderleri ise kiracılar tarafından karşılanıyor.


Apartman demirbaş giderleri:

Çatı tadilatı

Mantolama

Asansör eklenmesi

Dış cephe boyası

Bağımsız bölüm eklenmesi gibi...


Apartman günlük giderleri:

Kapıcı hizmeti

Bekçi hizmeti

Bahçıvan hizmeti

Temizlik hizmeti

Elektrik-su hizmeti



Apartman giderleri nelerdir?
Kiracı apartman boyasını öder mi?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön