26 / 04 / 2024

Apartman duyurusu ne zaman yapılır?

Apartman duyurusu ne zaman yapılır?

Aidat ödemeleri ve anagayrimenkulle ilgili hususları kat maliklerine hatırlatmak için apartman yöneticisi tarafından apartman ilan panosuna apartman duyuruları asılabiliyor. Peki, apartman duyurusu ne zaman yapılır?



Apartman duyurusu ne zaman yapılır?

Anagayrimenkul, kat malikleri kurulu tarafından yönetiliyor ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartıyla, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor. Apartman yöneticisi kat maliklerini yılın belirli günlerinde toplaması gerekiyor.


Kat Mülkiyet Kanunu'na göre bu toplantıların en az yılda bir kere yapılması gerekiyor. Yapılan bu toplantılarda apartman hakkında alınan kararlar, anagyeimenkulün sorunları ve gündem maddeleri belirlenerek çözümlenmesi için toplantıların yapılması gerekli oluyor.


Site yönetimi toplantısında  gündem maddeleri, alınan kararlar, dilek ve istekler dile getiriliyor. İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtiliyor.


Ancak apartman genel kurul toplantı zamanları haricinde de apartmanda bazı duyuruların yapılması gerekiyor. Bu duyurular  apartman ilan panosuna asılıyor. Yapılan duyurularda aidat çizelgeleri, aidat ödemeyen kat maliklere duyurular ve kat maliklerine anagayrimenkul ile ilgili diğer hususlar hakkında da duyuru yapılıyor. 


Apartman duyuruları kat maliklerine hatırlatmak amaçlı apartman yönetim kurulu ve apartman yöneticisi tarafından yapılabiliyor. 


Apartman duyuru örneği!


Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com 


Geri Dön