27 / 04 / 2024

Apartman genel kurul toplantı davetiyesi!

Apartman genel kurul toplantı davetiyesi!

Apartman ile ilgili gündem konularının görüşüleceği ve apartman ile ilgili kararlar, apartman genel kurul toplantısında alınıyor. Toplantı için maliklere çağrı yapılması gerekiyor. İşte apartman genel kurul toplantı davetiyesi...



Apartman genel kurul toplantı davetiyesi!

Apartman ile ilgili gündem konularının görüşüleceği ve apartman ile ilgili kararların alınacağı genel kurul toplantılarının gerçekleşmesi için yönetimin, yönetim planında belirlenen zaman içerisinde kat maliklerine toplantı davetiyesi vermesi gerekiyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat maliklerinin en az yılda 1 kez toplanmaları gerekiyor. Önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahhütlü mektupla, toplantı sebebi de bildirilmek şartiyle, kat malikleri kurulu her zaman toplanabiliyor. Apartman genel kurul toplantı davetiyesi örneği aşağıda yer alıyor:


Apartman genel kurul toplantı daveti..


…………Apartmanı Kat Maliklerine


Kat malikleri kurulu,aşağıdaki gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak üzere .././… günü saat..’da apartman sığınağında olağan (veya olağanüstü) olarak toplanacaktır.


Bu toplantıda yeter sayı sağlanamadığı takdirde,ikinci toplantı nisap (çoğunluk) aranmaksızın.././…Günü saat…’da aynı yerde yapılacaktır.


Bütün kat maliklerinin toplantıya katılmaları veya kendilerini temsil ettirmeleri önemle rica olunur …/../…


Gündem:

1)Açılış,yoklama ve toplantı Divan başkanı’nın ve üyelerin seçimi.

2)Başkanlık panına imza yetkisi verilmesi

3)Gündemin okunması ve ilaveler

4)Yönetici faaliyet raporu ve denetçi raporunun okunması;hesapların görüşülmesi ve

yöneticinin ibrası.

5)Yeni yönetici ve denetçi seçimi.

6)Dilekler.

7)Kapanış.


…..Apartmanı Yöneticisi

(Ad,Soyad,İmza)


Apartman genel kurul toplantısı ne zaman yapılır?



Geri Dön