26 / 04 / 2024

Apartman karar defteri noter onayı!

Apartman karar defteri noter onayı!

Yılda en az iki kere düzenlenen apartman kurulu toplantılarında alınan kararların apartman karar defterine yazılması gerekiyor. Söz konusu defter için ise "apartman karar defteri noter onayı" alınmış olması gerekiyor...



Apartman karar defteri noter onayı!

Apartmanda alınacak kararların; yapılan ve yapılacak işlerin; gelir ve giderlerin kayıtlarının tutulduğu apartman karar defteri için noterden tasdik almak gerekiyor.


Alınan bu noter tasdiki ile, defterin kayıtları resmi ortamda da tutulmuş oluyor. Ancak apartman karar defterine yalnız defter açılırken değil; aralarda ve defterin kapanışında da noter onayının alınması gerekiyor.


Apartman karar defteri noter onayı

Apartman için alınan kararların kaydedilmesi için yönetiminin aldığı apartman karar defterinin noterden onaylatılması olarak karşımıza çıkıyor. Tasdikli deftere, toplantılar ile ilgili detaylar ve alınan kararlar kaydediliyor.


Apartman karar defteri ara tasdiki

Apartman karar defterine yapılan bir sonraki toplantılarda alınan kararların kaydedilmesi sonucunda, apartman karar defteri ara tasdiki almakta fayda oluyor. Böylece, defterde alınan kararlar yine resmi ortamda kaydedilmiş oluyor.


Apartman karar defteri kapanış tasdiki

Apartman karar defterinin sonuna gelinmesi sonucunda, yeni bir deftere geçmeden önce, defterin kapatıldığına bu deftere daha bir karar işlenmeyeceğine dair noterden tasdik alınıyor.


Apartman karar defteri nasıl yazılır?

Tasdiklenen apartman karar defterine toplantıda alınan kararlardan önce, deftere toplantıya katılan kat maliklerinin isimleri yazılıyor. Toplantıya katılmayan fakat yazılı olarak yetki verilen kişiler var ise yazılar saklanmak üzere teslim alınarak onlar da söz sahibi sayılıyor. İsimlerin kaydedilmesinden sonra alt kısma madde madde alınan kararlar öncelikleri ile yazılıyor.


Apartman karar defterinin eski yönetici tarafından maksatlı ve kasıtlı olarak kat malikleri toplantısına getirmemesi halinde; kat maliklerinin düz beyaz bir kağıt üzerine alacakları karar ve yeterli imzaları ile da resmi olarak geçerli sayılıyor.




Apartman karar defteri nasıl doldurulur?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön