24 / 04 / 2024

Apartman sorunları nereye şikayet edilir?

Apartman sorunları nereye şikayet edilir?

Apartmanlarda yönetimden ya da komşulardan kaynaklı problemler çıkabiliyor. Bu noktada çözüm için apartman sorunları nereye şikayet edilir? İşte yanıtı...



Apartman sorunları nereye şikayet edilir?

Apartmanlarda meydana gelebilecek sorunlar komşudan kaynaklı ya da yönetimden kaynaklı olabiliyor. Meydana gelen bu sorunların çözümü için ilgili merciilere şikayet edilebiliyor. Peki apartman sorunları nereye şikayet edilir?


Apartman sorunları nereye şikayet edilir?

Konu ile ilgili olarak Genel Kurul'da alınan kararların yapılmaması durumunda ilgili ilk olarak denetçiler, konu ile ilgili yönetime uyarıda bulunur. Sorunun devam etmesi halinde ise kat malikleri yöneticinin görevlerini ihmal ettiği gerekçesi ile ilgili Sulh Ceza Mahkemelerine dava açılabilir. 


Komşular arasındaki yaşanan sorunların çözümü için ise öncelikle kolluk güçlerine başvuruluyor. Böylece durum belgelenmiş oluyor. Buna rağmen rahatsızlık devam ediyorsa Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. Böylece Sulh Hukuk Mahkemeleri ispata dayalı olduğu için ancak kolluk kuvvetleri tarafından bir belgenin olması halinde bu süreç hızlanıyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön