17 / 04 / 2024

Apartman toplantıları 15 gün önceden bildirilmeli mi?

Apartman toplantıları 15 gün önceden bildirilmeli mi?

Apartmanlarda kat malikleri, her yıl en az bir defa toplu yapılarda iki yılda bir defa toplantı yapmak zorunda. Toplantı istenildiğinde en az 15 gün önceden bildirim yapılması gerekiyor.



KENTLEŞME, beraberinde apartman sayısını da arttırıyor. Birlikte yaşamanın ve apartman hayatının ortaya çıkardığı ihtiyaçlar ise kat maliklerinin yaptığı toplantılarda aldıkları ortak kararlar ile gideriliyor. İşte bu toplantıların bazı kuralları var.


TOPLANTI ZAMANI


Kat malikleri kurulu yıl içinde bir defadan az olmamak koşuluyla, yönetim planında belirlenen zamanlarda toplanır. Şayet yönetim planında zaman belirtilmemişse, toplantı her yılın ilk ayında yapılır. Diğer taraftan, önemli bir neden olmak koşulu ile toplantı istenildiği bir zamanda da yapılabiliyor. Bu durumda en az

15 gün önce kat maliklerine imzalattırılmak üzere bir çağrı yapılmalıdır.


Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plan-lannda gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse ikinci takvim yılının ocak ayı içinde toplanır.


TOPLANTI YETER SAYISI


Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayısı ve arsa payı bakımından yandan fazla sayıyla yapılır. Katılımın yeterli sayıya ulaşmaması durumunda ikinci toplantı en geç 15 gün içinde gerçekleşir ve bu toplantı için karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğu ile sağlanır.


Sözcü



Geri Dön