27 / 04 / 2024

Apartman toplantısı nerede yapılır?

Apartman toplantısı nerede yapılır?

Sekizden fazla bağımsız bölümü olan apartmanlarda kurulan yönetim ile maliklerin senenin belli dönemlerinde yılda en az 1 kez olmak üzere toplantı yapmaları gerekiyor. Peki, apartman toplantısı nerede yapılır?



Apartman toplantısı nerede yapılır?

Sekiz ve sekizden bağımsız bölümün olduğu apartmanlarda yönetimin oluşturulması kanunen zorunlu oluyor. Yönetim kat malikleri tarafından oluşturuluyor.


Yönetim ile maliklerin senenin belli dönemlerinde yılda en az 1 kez olmak üzere toplantı yapmaları gerekiyor. Bu toplantı yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde yapılıyor. Peki, apartman toplantısı nerede yapılır?


Apartman toplantı yeri:

Apartman toplantılarının sığınak, otel lobi, toplantı salonları, bahçe ve çayhane gibi bağımsız bir yerde yapılması öneriliyor. Ancak kimi yönetimler, toplantı için bir bağımsız bölüm seçiyor. Çoğu zaman bu bölüm kendi evleri oluyor.


Ancak toplantının herhangi bir dairede yapılması halinde, bu durum bazı anlaşmazlıklar yaratabiliyor. 


Örneğin toplantı yerinin apartmanda bir daire olarak belirlenmesi halinde, aralarında bir husumet bulunan kat maliki, toplantıya gitmeme nedenini öne sürerek, Kat Malikleri kurulundaki temsil hakkının elinden alındığını iddia edebiliyor.


Apartman toplantısında yapılması gerekenler!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön