26 / 04 / 2024

Apartman yöneticisi nasıl istifa eder?

Apartman yöneticisi nasıl istifa eder?

Bina yönetiminin ve kat maliklerinin birbirlerine karşı yükümlülükleri yer alıyor. Bu yükümlülükler Kat Mülkiyet Kanunu'nda açıklanıyor. Kat malikleri sorumluluklarını yerine getirmezse apartman yöneticisi istifa edebiliyor. Apartman yöneticisi nasıl isti



Apartman yöneticisi nasıl istifa eder?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre yöneticinin bazı görev ve sorumlulukları yer alıyor. Bunun yanı sıra kat maliklerinin de üzerine düşen yükümlülükler bulunuyor. Kanuna göre kat malikleri, üzerlerine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmezlerse, yöneticinin istifa edebileceği ve bu yüzden uğradığı zararın tazminini kat mâliklerinden isteyebiliyor.


Kat Mülkiyeti Kanununa göre, apartman yöneticisinin  görevinden istifa etmesi mümkün oluyor.  Buna göre apartman yöneticiliğinden ölüm veya görevden alınma ile boşalan yöneticilik aynı zamanda yöneticinin istifa etmesi ile de boşalıyor.


Yöneticinin istifa etmesi üzerine, olağanüstü bir kurul toplantısı düzenlenerek, yeni bir apartman yöneticisi seçiliyor. İstifa eden yöneticinin yerine seçilen yönetici, seçildiği tarihten itibaren 1 yıl görev yapıyor. Apartman yöneticisi istifa edebilmek için bir dilekçe yazması gerekiyor. Apartman yöneticisi istifa dilekçesi aşağıda yer alıyor;



Apartman yöneticisi istifa dilekçesi:


Sayı      :

Konu      :

Tarih     :



YÖNETİCİLİĞİN 

Unvanı      :

Adresi      :


YÖNETİCİNİN

Adı, soyadı   :

T.C. kimlik no   :

İstifa nedeni   : 

Tarih      :


Sayın ……….. / Sitesi / Apartmanı/ Bloğu Kat Malikleri Kurulu’na


………………………………………………………… nedenden / nedenlerinden dolayı …/…/….  Tarihindeki Kat Malikleri Kurulu’nda devir aldığım yöneticilik görevimden istifa ediyorum. Görev yaptığım dönem içindeki gelir ve gider rakamları ile yöneticiliğe ait diğer evraklar ile , Yöneticilik Defteri ve İşletme Defteri Sayın Kurulunuza sunulmaktadır  / sunulacaktır.  …/…/…. .


Saygılarımla



YÖNETİCİ            

Adı, soyadı, imzası, kaşe        

......................



KAT MALİKLERİ KURULU DİVAN HEYETİ / BAŞKANI 

Adı, soyadı, imzası,

...................


Apartman yöneticisi ne zaman seçilir?


Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com


Geri Dön