25 / 04 / 2024

Apartman yöneticisinin hakları nelerdir?

Apartman yöneticisinin hakları nelerdir?

Apartman yönetimine seçilen yöneticinin görev ve sorumluluklarını daha önce yayınlamıştık. Peki apartman yöneticisinin haklarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Apartman yöneticisinin hakları nelerdir, işte yanıtı ve detayları...



Apartman yöneticisinin hakları nelerdir?

Apartman yöneticisi, görev ve sorumluluklara sahip olduğu kadar bazı haklara da sahip oluyor. Örneğin, apartman yöneticileri kat maliklerinden verdiği hizmet karşılığını isteme hakkına sahip.


Yönetici, kaide olarak vekilin haklarına sahip oluyor. Kat malikleri, kendilerine düşen borçları ve yükümleri, yönetici tarafından noterlikçe yaptırılan ihtara rağmen vaktinde ve tamamen yerine getiremezlerse, yönetici, hiçbir tazminat ödemeye mecbur olmaksızın, kendine ait sözleşmeyi feshedip yöneticilikten çekilerek bu yüzden uğradığı zararın tazminini kat maliklerinden isteyebiliyor.


Kat malikleri, kendilerine düşen borçları ve yükümleri, yönetici tarafından noterlikçe yaptırılan ihtara rağmen vaktinde ve tamamen yerine getirmezlerse, yönetici, hiçbir tazminat ödemeye mecbur olmaksızın, kendine ait sözleşmeyi feshedip yöneticilikten çekilerek bu yüzden uğradığı zararın tazminini kat maliklerinden isteyebiliyor.


Yönetici, yönetim planında veya kendisiyle yapılan sözleşmede bir ücret tayin edilmemiş olsa bile, kat maliklerinden uygun bir ücret isteyebiliyor.


Kat malikleri kurulu, kat malikleri arasından atanmış yöneticinin normal yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa ne oranda katılacağını kararlaştırıyor. Eğer bu yolda bir karar alınmadıysa, yönetici yönetim süresince kendisine düşen normal yönetim giderlerinin yalnız yarısına katılıyor.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön