27 / 04 / 2024

Apartmanda bir kat malikinden gizli toplantı olmaz!

Apartmanda bir kat malikinden gizli toplantı olmaz!

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, yedi yıldır toplantı yapılmayan apartmanda yöneticinin kendisinden gizli toplantı yaptığını söyleyen okurunun sorusunu cevaplıyor...



 

İşte o yazı;

Yedi yıl makul değil

"Apartmanda yedi yıldır toplantı yapılmıyor. Bu nerenle dava açtım, ben dava açtıktan sonra benden gizli toplantı yapılmış, yönetici seçilmiş, Bunun iptali için de dava açtım. Ama bu defa bana husumet besleyen yönetici üstten halı silkiyor, bahçeye yemek artığı atıyor. Buna karşı ne yapabilirim Çatıya anten dikmek için anahtarı vermiyor buna hakkı var mı t S.G.

Bir apartmanda yönetici bir yıl için seçilir. Tam bir yıl sonra kat malikleri toplanmamış olabilir, bu durumda tam bir yıl sonra yöneticinin görevi bitti denilemez. Makul bir süre bu görev sürer. Ama yedi sene makul bir süre değildir. Sizde artık yönetim vardır denilemez. Deyin ki yedi yıl sonra yapıldı. Bir kat malikinden gizli toplantı da olmaz. Bütün kat maliklerine toplantı bildirilir. Ancak bazı istisnalar olmuyor mu Oluyor. Örneğin aynı apartmanda oturmayan kat maliki, bina dışındaki tebliğe elverişli yurt içindeki bir adresini yazılı olarak yöneticiye bildirmek zorundadır. Bu bildirimi yapmazsa bina içindeki dairesine bildirim yapılır ve bu bildirim geçerlidir. Bu durumda da kat malikinin toplantıdan haberi olmaz. İkincisi bunun dışında herhangi bir nedenle kat malikine davetiye gönderilmemiş ise ve alınan kararlarda bu kat malikinin varlığı veya yokluğu fark etmiyor ise Yargıtay bu kararlan geçerli sayıyor. Ancak siz zaten toplantının iptali için dava açmışsınız. Buna bakılacak. Çatıya anten koyulmaması gerekir. Çünkü çatı anten konulması için yapılmamıştır. Çatı ortak mahaldir, ortak mahaller ancak amacına uygun kullanılır. Tepenize halı silkelenip çöp atılıyor ise bunun engellenmesi için de bir dava açacaksınız."

Tamer Heper / POSTA


 


Geri Dön