28 / 03 / 2024

Apartmanda oybirliği ile yapılabilen işler!

Apartmanda oybirliği ile yapılabilen işler!

Apartmanda hangi işlerin yapılabileceği, hangi işlerin kesinlikle yapılamayacağı ve oybirliği ile yapılabilen işler, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, apartmanda açılamayan işyerleri nelerdir? Apartmanda oybirliği ile yapılabilen işler ne



Apartmanda oybirliği ile yapılabilen işler!

Apartmanda hangi işlerin yapılabileceği, hangi işlerin kesinlikle yapılamayacağı ve oybirliği ile yapılabilen işler, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Apartmanda kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamıyor.


kat maliklerinin buna aykırı sözleşme yapsa dahi hükümsüz oluyor; Ancak dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmayan muayenehaneler bu hükmün dışında kalıyor. Apartmanda oybirliği ile yapılabilen işler ise şu şekilde:

 

Apartmanda kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde; 

Sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabilir.


1136 sayılı Avukatlık Kanununda avukatlık büroları ve hukuk büroları ile ilgili düzenleme yapılıncaya kadar meskenlerdeki avukatlık ve hukuk büroları faaliyetlerine devam ederler. 


Bu süre, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıldır. Bu hüküm 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununda ilgili düzenleme yapılıncaya kadar meslek mensupları tarafından açılan bürolar hakkında da uygulanır.

 

Bu karar yöneticinin veya kat maliklerinden birinin istemi üzerine bütün bağımsız bölümlerin kat mülkiyeti kütüğündeki sahifelerine şerh verilir.



İşyerleri apartman aidatı verir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön