24 / 04 / 2024

Apartmanda saat kaçtan sonra gürültü yapılmaz?

Apartmanda saat kaçtan sonra gürültü yapılmaz?

Apartmanda Gürültü Kanununa göre, belirlenen saatler dışında apartmanda gürültü yapmak suç teşkil ediyor. Bu yasağa uymayanlar Kabahatler Kanununa göre cezalandırılıyor. Peki buna göre, apartmanda saat kaçtan sonra gürültü yapılmaz?



Apartmanda saat kaçtan sonra gürültü yapılmaz?

Apartmanda gürültü yasağına göre, belirlenen saatler dışında tadilat gibi etrafa gürültü yayacak davranışlar yasak. Buna göre, apartmanda saat kaçtan sonra gürültü yapılmaz? Apartman gürültü saatleri nelerdir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yasağa göre, hafta içi yani mesai günlerinde öğle istirahat saatleri olan 13:00 ile 15:00 arasında; geceleri ise 19:00- 07:00 arasında gürültü yayacak hareketlerin yapılması yasak.


Hafta sonu ve resmi tatil günlerinde ise bütün gün "istirahat vakti" olarak kabul edilmesi nedeni ile gün boyunca gürültülü davranışlardan kaçınmak gerekiyor.


Ayrıca, mekanik ve elektronik müzik aletlerinin ve ses aygıtlarının sesi genel olarak sadece odanın içinde duyulacak kadar açılması gerekiyor. Peki, apartmanda gürültü nereye şikayet edilir?


Apartmanda gürültü yapan kimselere Sulh Hukuk Mahkemelerine bir dilekçe ile şikayet edilebiliyor.



....................... BAŞSAVCILIĞINA



ŞİKAYETÇİ :


ŞÜPHELİ   :


SUÇ    : Kişilerin huzur ve sükûnunu bozma.


SUÇ TARİHİ :


AÇIKLAMALAR


Şikayet olunan ……… ……………. ile aynı apartmanda karşı dairelerde ikamet etmekteyiz. Aramızda herhangi bir ihtilaf bugüne kadar bulunmamaktadır.


Ancak ………….. ………………….., kendi dairesinde sürekli yüksek sesle müzik dinlemekte, gürültü çıkarmaktadır. Kendisini bu konuda defalarca uyarmama rağmen ısrarla aynı davranışlarını sürdürmektedir. Diğer apartman sakinleri de bu durumdan rahatsızlık duymakta ve gürültülere tanık olmaktadır.


HUKUKİ NEDENLER : 5237 S. K.  ve ilgili mevzuat.


HUKUKİ DELİLLER  : Tanık beyanları ve diğer delililer.


NETİCE ve TALEP


Açıklanan nedenlerle şüphelinin eylemine uyan TCK maddeleri uyarınca cezalandırılması için gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılmasını, saygılarımla arz ve talep ederim… ..../..../.....



Şikayetçi

……………………



Apartman tadilat saatleri!
Apartman gürültü saatleri!
Apartmanda gürültü nedeniyle suç duyurusu dilekçesi!
Kabahatler Kanunu!





Geri Dön