19 / 03 / 2024

APG İnşaat'ta ilk rota Kartal!

APG İnşaat'ta ilk rota Kartal!

KALSIN ailesi tarafından kurulan APG İnşaat ilk markalı konut projesini Kartal’da hayata geçiyor.



İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Murat Kalsın’ın İcra Kurulu Başkanı olduğu şirket ‘Rotamavi’ konut projesi için 120 milyon TL yatırım yapacak. Daha önce başka bir inşaat şirketinin başladığı projeyi satın aldıklarını, projeyi revize ederek yola çıktıklarını belirten Murat Kalsın, 188 konut ve 5 ticari ünite yer alan projeyi Eylül 2017’de teslim edeceklerini söyledi. Kalsın projede metrekare satış fiyatının 3 bin 900 lira, daire fiyatlarının ise 239 bin liradan başladığını dile getirdi. Markalı konut üretimine devam edeceklerini ifade eden Kalsın, Beşiktaş, Kadıköy, Ataşehir ve Maslak bölgeleri ile ilgilendiklerini kaydetti. 



Hürriyet


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Murat Kalsın’ın İcra Kurulu Başkanı olduğu şirket, “Rotamavi” konut projesi için 120 milyon lira yatırım yapacak. Daha önce başka bir inşaat şirketinin başladığı projeyi satın aldıklarını, projeyi revize ederek yola çıktıklarını belirten Kalsın, 188 konut ve 5 ticari ünite yer alan projeyi Eylül 2017’de teslim edeceklerini söyledi. 



‘İhracat sayılsın’


Projede metrekare satış fiyatları 3 bin 900 lira, daire fiyatları ise 239 bin liradan başlarken, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulduğunu aktaran Kalsın, tüm dairelerin deniz manzaralı olduğuna da dikkat çekti. 36 ay vadeye faizsiz taksitlendirme imkanı verdiklerini belirten Kalsın, tarihi konut kampanyasına da dahil olarak, 120 aya kadar yüzde 0.70 faiz oranıyla kredilendirme fırsatı sunduklarını dile getirdi. 


Markalı konut üretimine devam edeceklerini kaydeden Kalsın, Beşiktaş, Kadıköy, Ataşehir ve Maslak bölgeleri ile ilgilendiklerini kaydetti. 


Yabancıya konut satışında ise ülkeye döviz getirisinin olduğuna dikkat çeken Kalsın, bu nedenle satışın ihracat sayılması konusunda talepleri olduğunu söyledi. Kalsın, “Birtakım ülkelerde bankacılık işlemleri noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Buralardan yatırımcılar kendi ülkelerindeki istikrarsızlık dolayısıyla buraya gelmek ve yatırım yapmak istiyor. Ama resmi satış konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Dolayısıyla bu noktada yeni regülasyonlar gerekiyor. Özel sektör zaten altyapısını tamamladı. Hükümet nezdinde birtakım reformlar yapılırsa satışlar artacaktır” dedi. Kalsın, yılın ilk 8 ayında yabancılara Türkiye genelinde 11 bin 934 konut satıldığını belirterek, bunların yüzde 32.5’ini İstanbul’dakilerin oluşturduğunu söyledi.


Milliyet


Geri Dön