29 / 03 / 2024

Apple, dünyadaki en büyük mağazasını Londra´da açtı

Apple, dünyadaki en büyük mağazasını Londra´da açtı

Bilgisayar ve akıllı telefon üreticisi Apple, dünyadaki en büyük ve 300. mağazasını Londra´nın turistik Covent Garden bölgesinde dün açtı



Açılıştan saatler önce Apple´ın her yeni ürününü piyasaya sürdüğünde görülmeye alışılan uzun kuyruklar bu mağaza önünde de oluştu. İngiliz yayın organı BBC, mağaza önündeki kuyruğun 5 bin kişiyi bulduğunu bildirdi. Kuyruğun ilk sırasında ise ABD´li bir turist vardı. İsmini açıklamayan 29 yaşındaki turist, Apple´ın Şanghay´daki mağaza açılışında da ilk sırada olduğunu söyledi. Covent Garden´daki mağaza aynı zamanda Apple´ın en son ürünü olan iPad´lerin en büyük stoğunu da içeriyor. Mağazada ayrıca Apple´dan aldıkları cihazların ayarlarını yapmak isteyen müşteriler için de bir "Kurulum Odası" yer alıyor.

Çin´den şirket  alabilir
Çinli yazılım şirketi Handseeing´den bir yönetici, Apple´ın şirketi satın almak için kendileriyle görüştüğünü açıkladı. İnternet üzerinden oynanan online oyunlar tasarlayan Handseeing´in operasyonlardan sorumlu başkan yardımcısı Tian Bo, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "Bir iki ay içinde bir karar alacağız. Görüşmeler hâlâ sürüyor" dedi. Apple sözcüsü ise konuyla ilgili yorum yapmadı.
Milliyet


Geri Dön