25 / 04 / 2024

Apple Türkiye'deki ikinci mağazasını Acıbadem Akasya AVM'de açıyor!

Apple Türkiye'deki ikinci mağazasını Acıbadem Akasya AVM'de açıyor!

Apple, Türkiye'deki ikinci mağazasını Acıbadem Akasya AVM'de açıyor. 25 Ekim Cumartesi günü saat 10'da kapılarını açacak olan Apple Store, dünyadaki 444'üncü Apple Store olacak.



25 Ekim Cumartesi günü saat 10'da kapılarını açacak olan mağaza, dünyadaki 444'üncü Apple Store olacak. 

Türkiye'deki ilk Apple Mağazası Nisan 2014'te İstanbul Zincirlikuyu'daki Zorlu AVM'de açılmıştı.  Akasya Apple Mağazası'nda dünyadaki diğer tüm Apple mağazalarında olduğu gibi ücretsiz internet erişimi, ürün kurulum hizmeti ve eğitim atölyeleri gibi hizmetler olacak. 


Ayrıca çocuklar için özel tasarlanmış Okul Gezisi veya Apple Kampı gibi etkinlikler de var. 


Öğretmenleri eşliğinde mağazaya gelen çocuklar, mağazada Apple yetkililerinden ücretsiz eğitimler alabilecek. Apple Store mağazaları dünya üzerindeki en karlı ticari işletmelerden birisi olarak biliniyor. 2013 yılında şirket gelirlerinin 4 milyar doları mağaza gelirlerinden oluştu. Mağaza başına ortalama ziyaretçi sayısı yıllık 250 bin civarı olurken, metrekare başına yıllık ortalama kazanç 5.500 dolar oldu. 


Aynı yıl Apple Store mağazalarının dünya üzerindeki toplam ziyaretçi sayısı ise 395 milyonu buldu. İlk Apple Store mağazası ise 2001 yılında Steve Jobs tarafından Amerika'nın Virginia şehrinde açılmıştı. Şirkete yakın bazı kaynaklar, Apple'm Türkiye'de başta İstanbul ve  Ankara  olmak üzere mağaza sayısını arttırmayı hedeflediğini kaydediyor.



Ekonomi Gazetesi 


Geri Dön