24 / 04 / 2024

Ar-Ge çalışmalarında çevreci ürünlere odaklandı!

Ar-Ge çalışmalarında çevreci ürünlere odaklandı!

Pakpen Kalite ve Ar-Ge Müdürü Serhat Çiftçi, şirket olarak Ar-Ge çalışmalarında kalite ve çevreci ürünlere odaklandıklarını, özellikle son iki yıldır çevreci ürünler geliştirme noktasında sektörde öncü rol üstlendiklerini kaydetti.



Serhat Çiftçi, bu doğrultuda Pakfoam markalı köpürtülmüş PVC ürünleri ile ahşaba alternatif oluşturduklarını, bunun yanı sıra ozon tabakasına zararlı olan HFC gazlarım içermeyen ekstrüde polistren köpük (XPS) üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Ar-Ge departmanlarında temel faaliyet alanlarının, Pakpen'in bilimsel ve teknik birikimini artırmak ve sektöre yenilikçi, kaliteli ürünler kazandırmak olduğunu söyleyen Çiftçi, oluşturdukları proje grupları ile ürün geliştirme ve maliyet düşürme çalışmaları yaptıklarını da ifade etti. 


Çevre dostu ürün çalışmalarına ilişkin bilgi vererek, Pakboard markasıyla piyasaya sundukları polistren ısı yalıtım levhalarına değinen Serhat Çiftçi, yeni ürünleri için yaptıkları Ar-Ge çalışması ile ozon tabakasına zararlı olan HFC gazlarım içermeyen ekstrüde polistren köpük (XPS) üretimi gerçekleştirdiklerim vurguladı. Çiftçi, çevre dostu yeni ürünleri XPS'in yanı sıra gıda işletmelerinin duvar ve tavan kaplamlarında kullanılmak üzere, PVC'den üretilen hijyen panelleri geliştirdiklerini de söyledi. PVC'den hijyen panellerinin,  İzmir  halk sağlığı laboratuvannda Türk Gıda Kodeksi'ne uygunluğunun test edildiğine dikkat çeken Çiftçi, "Ürünümüz söz konusu testten başarıyla çıktı ve ürünümüze 'gıda işletmelerinde kullamlabüir' raporu alındı" bilgisini verdi. Ar-Ge çalışmaları ile halihazırda var olan ürünlerinin fiziksel ve kimyasal özelliklerinde de değişiklikler yapabildiklerini ve ürünlerin kullanım alanlarını bu sayede çeşitlendirebildiklerini belirten Serhat Çiftçi, reklam sektöründe yoğun olarak kullanılan Pakfoam markalı köpürtülmüş PVC ürünlerini, farklı sektörlerde değerlendirmek için yaptıkları çalışmaların sürdüğünü söyledi. Pakfoam'm, birçok sektörde kullanılan ahşap ve MDF'ııin yerini alabilme konusunda potansiyeli çok yüksek bir ürün olduğunun altım çizen Çiftçi, "Biz de bu potansiyeli değerlendirmek için farklı sektörlerden üreticiler ile temasa geçtik ve neler yapabileceğimizi araştırıyoruz" dedi. Hemen her sektör için Ar-Ge çalışmalarının artık hayati olduğunu vurgulayan Çiftçi, Ar-Ge'nin yeni pazarlar yaratma konusunda da hayati olduğunun altım çizdi. Faaliyet gösterilen sektörlerde öncü bir rol üstlenmenin de yeni ürün noktasmda Ar-Ge'ye bağlı olduğunu savunan Çiftçi, Pakpen olarak Ar-Ge çalışmalarıyla, çevre dostu, hijyen, alarmda oc -d-tvıanc sağlam ve dayanıklı yeni ürünleri inşaat malzemeleri sektörüne kazandırdıklarını kaydetti. Çiftçi, "Pakpen olarak geliştirdiğimiz çevre dostu XPS ürünleri, sektördeki diğer üreticilere de örnek oldu. Çalışmalarımız sayesinde, HFC gazlarının yalıtım sektöründeki kullanımının azalmasına vesile olduk" diye konuştu. 


Laboratuvarım TSE de kullanıyor!

Sahip oldukları laboratuvarın, TÜRKAK akreditasyonuna sahip olduğunun altım çizen Çiftçi, laboratuvarlarındahemplastik boru hem de PVC pencere profili ürünleri konusunda akreditasyon kapsamı içine alınmış birçok deney yapabüdiklerini ifade etti. Çiftçi, Pakpen olarak TSE'nin ürün belgelendirme çalışmalarına taşeron laboratuvar olarak hizmet verdiklerine de dikkat çekti. Aldıkları kalite belgeleri ve sertifikalarla ürünlerindeki iddiayı her geçen gün artırdıklarım vurgulayan Çiftçi, "Ülkemizde ilk defa HDPE borularımız için Fransa'nın LNE kuruluşundan NF114 belgesini almaya hak kazandık. Bu belge ile ihracatta Körfez ve Avrupa Birliği ülkelerinin kapılarını açtık" dedi. 


2014 yılında Ar-Ge çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Serhat Çiftçi, "Pakfoam ürünlerimizin farklı sektörlerde kullanılması çalışmalarına devam ettik. Ürünün yüzey kalitesini ve mekanik mukavemetini artırdık. Ayrıca birkaç farklı yeni ürün ve üretim teknolojisi konusunda fizibilite çalışmaları başlattık. Önümüzdeki yıllarda bu teknolojileri firmamızda kullanmayı ve sektörümüze yenilikler katarak ilerlememizi sürdürmeyi hedefliyoruz" dedi. 2015 yılında ise, mevcut çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Çiftçi, şöyle devam etti: "Öncelikli hedefimiz şirketimizin rekabetçi piyasa koşullarında öne çıkabilmesi adına maliyet düşürme ve üretim verimliliği konularına odaklanmak. Hali hazırda fizibilite çalışmalarına devam ettiğimiz projelerimiz mevcut. Bunlarla ilgili 2015 yılında da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayrıca bölgemizdeki üniversiteler olan iletişimimizi geliştirmek yönünde çalışmalarımız mevcut. Yeni ürün çalışmalarımızda üniversiteler ile ortak çalışarak devlet teşviklerinden yaralanmak konusunda yol almayı planlıyoruz." 


Dünya Sektör


Geri Dön