29 / 03 / 2024

Ar-Ge için 1 milyar liralık kaynak ayrıldı!

Ar-Ge için 1 milyar liralık kaynak ayrıldı!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Türkiye'nin e-devlet endeksinde AB ülkeleri arasında 6'ncı olduğunu söyledi. Bakan Elvan, Ar-Ge'ye de 1 milyar liralık kaynak ayırdıklarını dile getirdi..



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, e-devlet endeksi açısından Türkiye'nin Avrupa Birliği içindeki 33 ülke arasında 6'ncı sırada olduğunu söyledi. 2015-2019 Ulusal e-Devlet Stratejisi ve Eylem Planı Projesi Tanıtım Programı'na katılan Bakan Lütfi Elvan, Türkiye'nin Avrupa Birliği içindeki sırasını beğenmediğini belirterek, "Bu bizim için kesinlikle yeterli değil, daha üst sıralarda olmak zorundayız. Son 12 senede yıllık ortalama yüzde 10'un üzerinde büyüyen bilgi ve iletişim sektörü var. Bu yıl yüzde 12'lik bir büyüme bekliyoruz" diye konuştu. Elvan, Ar-Ge çalışmaları için de 1 milyar liralık kaynağın hazır olduğunu söyledi. 


BELGELER E-DEVLET'TEN 

Elvan, şöyle konuştu: "Şu anki sistemde, adli sicil belgesi, nüfus kaydıyla ilgili belgelerinizi azaltabiliyorsunuz ama o belgeleri bakanlık bakanlık dolaştırıyorsunuz. Böyle bir sistem olmaz. Bundan sonraki süreçte işte bu eylem planıyla biz, herhangi bir vatandaşımızın neye ihtiyacı varsa ilgili kurum tarafından e-devlet üzerinden alınıp işleminin yapılmasını istiyoruz. Bu noktaya geleceğiz. Artık kamu kurum ve kuruluşlarına ait bilgilerin bir veya birkaç veri merkezinde toplanmasını sağlayacağız." Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı'na (YHT) ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirten Elvan, Sincan'dan Köseköy'e kadar olan 280 kilometrelik bölüm için çalışmaların yapıldığını söyledi. Elvan, "Bu hatta YHT'ler 350 kilometre hız yapacak ve seyahat 1 saat 15 dakika olacak" dedi. 


Sabah


Geri Dön