25 / 04 / 2024

Ar-Ge teşviki Hollanda'ya yatırımcı çekiyor!

Ar-Ge teşviki Hollanda'ya yatırımcı çekiyor!

Girişimcilerin yakın takibindeki Avrupa ülkelerinin başında gelen Hollanda’ya ilk 6 ayda 7 Türk şirket yatırım yaptı. Bu yatırımlar sonucunda 65 kişiye istihdam sağlandı.



Hollanda Dış Yatırım Ajansı (NFIA) tarafından açıklanan verilere göre, 2016 yılının ilk yarısında 7 Türk şirket Hollanda’da faaliyetlere başladı. Bu durum aynı zamanda 65 Hollandalı’ya ülkesinde istihdam imkânı sağladı. Otomotiv, makina, kimya, yan sanayi, gıda, lojistik gibi sektörlerin Avrupa genel merkezleri, satış ofisleri ve lojistik dağıtım merkezleri kurmak için ilk 6 ayda 6,52 milyon Euro yatırım yapıldığını açıklayan NFIA, yılsonuna kadar bu rakamı 12- 13 milyon Euro seviyelerine ulaştırarak toplam 180 kişiye daha istihdam sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.


Hollanda’nın yatırımcılar için avantajları


Avrupa ülkeleri arasında sekizinci olan Hollanda’nın, Türk girişimciler açısından altın değerinde bir ülke olduğunun altını çizen NFIA Ülke Müdürü Arife Karaosmanoğlu; “Günümüzde şirketler artık lokal olmakla yetinmiyor, dolayısıyla Hollanda bu yolda ilerlemek isteyen kurumlar için doğru bir yatırım merkezi. Üstelik Hollanda son derece rekabetçi bir mali ortam sunuyor. Düşük yasal kurumlar vergisi oranı, sürdürülebilir enerji için vergi indirimi programı, Ar-Ge teşviki, ithalatta KDV öteleme ya da Expat’lara özel vergi indirimi gibi yatırımcıyı çeken güçlü avantajları bulunuyor. Birçok sektörde önemli yatırımlara sahip olan Hollanda, Türk yatırımcıların ilgi alanına yeni yeni girdi. Hollanda Dış Yatırım Ajansı olarak hedeflerimiz yılsonuna kadar Türk girişimcilerin 12-13 milyon Euro civarında yatırım yapmasını sağlamak. Bu aynı zamanda 180 kişiye daha istihdam anlamına geliyor” dedi.



Geri Dön