25 / 04 / 2024

Ar-Ge’de tersine beyin göçü 2014’te başlıyor!

Ar-Ge’de tersine beyin göçü 2014’te başlıyor!

Ford Otosan, 60 milyon lira yatırımla Sancaktepe' de temelini attığı, bin 300 mühendisin çalışacağı Ar-Ge merkezini 2014’te açacak. Dünyanın farklı bölgelerinden mühendisler çalışmak için başvuru yapıyor...




Ford Otosan, Türkiye’de otomotiv sektörünün en büyük Ar-Ge üssünün temellerini attı. 60 milyon TL’lik yatırımla İstanbul Sancaktepe’de inşa edilecek yeni merkez önümüzdeki yılın ilk yarısında devreye girecek. 1300 mühendisin aynı çatı altında çalışacağı yeni merkezde yılda 3 milyon saat boyunca geliştirme çalışmaları yürütülecek. 


Ford’un dünyadaki en büyük 3. Ar-Ge merkezi olacak Sancaktepe tesisleri 20 bin metrekare kapalı, 10 bin metrekare açık alana sahip olacak. Uzaktan kontrol sistemi sayesinde Kocaeli ve İnönü Fabrikaları’ndaki ürün destek ekipleri ve tesiste bulunan test merkezleri arasında iletişim kurulabilecek. 


Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Hükümetimizin 2023 yılı için belirlemiş olduğu özel sektörde ciro üzerinden yüzde 2’lik Ar-Ge yatırım tutarını, geride bıraktığımız 2012 yılında gerçekleştirdiğimiz yüzde 2,63’lük oranla şimdiden geçmiş bulunuyoruz.” açıklaması yaptı. 

 

5 YILDA 2.7 MİLYAR TL


Ali Y. Koç, Koç Topluluğu’nun bünyesindeki 14 Ar-Ge merkeziyle Türkiye’nin en yüksek Ar-Ge harcaması yapan kurumu olduğunu belirterek, “Son 5 yılda bu alana 2,7 milyar TL yatırdık. Türkiye ekonomisinin yüzde 9’unu, ihracatının yüzde 10’unu, toplam vergi gelirlerinin yüzde 9,4’ünü Koç Topluluğu oluştuyor.” diye konuştu.


ARTIK KÜRESEL OYUNCU


“Ford Otosan, şirketin geleceğe dönük ticari araç planlarında yalnızca Avrupa çapında değil, küresel ölçekte de önemli bir oyuncu” diyen Ford Avrupa Ürün Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Barb Samardzich, “ Ford Otosan’ın yeni merkezi yalnızca Ford Otosan için iyi bir gelişme olmakla kalmıyor, aynı zamanda küresel One Ford planımız kapsamında Ford için de önemli bir unsur.” dedi.


MÜHENDİSLERİN GÖZÜ BİZDE


“Ford Otosan olarak Türkiye’den dünyaya beyin göçünü tersine çeviriyoruz.” diye konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Sadece Türk mühendisler değil, dünyanın pek çok yerinden yabancı mühendisler Ford Otosan Ar-Ge bölümünde çalışmak için bize başvuruyor. Biz şu an, Ford’un ihtiyaç duyduğu global mühendislik için çalışmalar gerçekleştiriyoruz.” açıklaması yaptı.


Sümer Demirciler/Akşam



Geri Dön