29 / 03 / 2024

Ar Şirketler Grubu, 27 istasyon kurdu!

Ar Şirketler Grubu, 27 istasyon kurdu!

Kanada’daki gıda yatırımlarıyla tanınan ve Arbella Makarna’yı bünyesinde bulunduruan Mersin merkezli Ar Şirketler Grubu, ‘Full’ markasıyla akaryakıt sektörüne girdi



1 milyar dolarlık cirosu bulunan grubun, gıda, inşaat, tütün, turizm, finans ve enerji sektörlerinde yatırımı bulunuyor. Grubun kurucusu Mahmut Arslan, dünyada ‘mercimek kralı’ olarak tanınıyor.
Ar Şirketler Grubu ve Full Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Yalı, Kanada’da borsaya açık şirketleri bulunan grubun cirosunun 1 milyar dolar olduğunu belirterek, “Bu yıl da lisans alarak akaryakıt sektörüne girdik. 210 milyon dolar yatırımla bir ay içinde İstanbul’da 27 istasyon açacağız. İlkini Bağcılar’da açtık, diğerleri de kasım ayı ortasına kadar aktif hale gelecek” dedi.

Açılışa özel indirim
Akaryakıt sektöründe en fazla 100 istasyon hedeflediklerini de vurgulayan Yalı, şu bilgileri verdi: “Altı ay içinde 50 sayısına ulaşacağız. İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Bursa olmak üzere dört ili hedefliyoruz. Çok büyük rakamlar yerine, az sayıda yüksek hacimli istasyon istiyoruz. Akaryakıt satışı yüzde 5-6 arasında indirimle yapılacak. Her istasyonun açılışına özel de saat 12-24 arasında yüzde 25’lik indirimli satış yapılacak. İlkini bir hafta içinde açılacak İstanbul Çağlayan’daki istasyonumuzda gerçekleştireceğiz.”

Timuçin Yalı, İstanbul’da Dolapdere’den Beylikdüzü’ne, Göztepe’den Kurtköy’e kadar olan alanda istasyonları olacağını ve hepsinin yerlerini aldıklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Akaryakıttaki şikayetleri azaltmayı ve rekabet ortamı yaratmayı hedefliyoruz. Tüketicileri fiyat tabelalarına bakmadan akaryakıt almamaya alıştıracağız. Her istasyonda aynı fiyat aralığı ve promosyon uygulaması geçerli olacak.”

Dünya mercimek ticaretinin yüzde 40’ı grubun elinde

AR Şirketler Grubu’nun diğer yatırımları hakkında da bilgi veren Timuçin Yalı, grubun dünya mercimek ticaretinin yüzde 40’ını elinde bulundurduğunu anlattı. Yalı, “Kanada, Amerika, Türkiye ve Avustralya’da 25 mercimek fabrikamız var. Kanada’da en büyük yatırımı olan Türk şirketiyiz”dedi.
Hanife BAŞ/Hürriyet 


Geri Dön