19 / 04 / 2024

Araban Belediyesi'nden yeni sosyal tesis!

Araban Belediyesi'nden yeni sosyal tesis!

Gaziantep Araban Belediyesi, ilçeye bağlı Hisar kırsal mahallesindeki kullanılamayan eski caminin yerine içerisinde Kur’an kursu bulunan sosyal tesis yapacak..



Gaziantep Araban Belediyesi, ilçeye bağlı Hisar kırsal mahallesindeki kullanılamayan eski caminin yerine içerisinde Kur’an kursu bulunan sosyal tesis yapacak. Hisar kırsal mahallesi Muhtarı ve Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hıdır Çevik, kullanılamayan eski caminin yıktırılıp yerine Araban Belediyesi tarafından içerisinde Kur’an-ı Kerim kursu bulunan modern bir sosyal tesis yapılacağını belirtti. Hisar kırsal mahallesi sakinleri tarafından imece usulüyle 1956 yılında 187 metrekare alan üzerine o zamandaki imkansızlıklar nedeniyle taş ve çamurdan yapılan 150 kişilik caminin yıllar sonra kullanılmayacak hale gelmesi üzerine Hisar kırsal mahallemizdeki bir hayırsever vatandaşımızın eski camimizin bitişiğindeki boş alan üzerinde 420 metrekare üzerine iki katlı modern bir cami ve iki minare yaptırdığını hatırlatan Çevik, “Mahalle sakinlerinin talebi üzerine mahalle muhtarı olarak Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve Araban Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çobanoğlu’na mahallemizin eski camisinin yıktırılıp yerine içerisinde kadın ve erkek Kur’an-ı Kerim kursu bulunan bir sosyal tesis yaptırmaları talebinde bulundum. Başkan Özdemir ile Başkan Yardımcısı Çobanoğlu’nun talebimi uygun görmeleri sonucunda kullanılamayacak haldeki eski camimizin yıkımı için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden getirilen iş makinesi ile eski camimizin yıkımını gerçekleştirdik. Eski camimizin yerine içerisinde Kur’an-ı Kerim kursu, taziye evi, misafirhane ve mutfak bulunan modern sosyal tesis yapılacak” dedi.


Ak Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney ve Araban Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çobanoğlu ile birlikte eski camisinin yıkımı için gittikleri Hisar mahallesinde açıklamada yapan Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, şunları söyledi:

’’Mahalle Muhtarı Hıdır Çevik ve mahalle sakinlerimizin talebini uygun buldum ve bunun üzerine eski camimizin yıkım çalışmalarını başlattık. Yıkım çalışması tamamlandıktan bir süre sonra mahallemize içerisinde modern sosyal tesis yaptıracağız. Araban Belediye Başkanı olarak Hisar kırsal mahallemize modern bir sosyal tesis kazandıracağım için mutluyum. Ayrıca, Hisar kırsal mahallemize modern bir cami yaptıran hayırsever vatandaşımıza da Araban Belediye Başkanı olarak şahsım ve tüm Hisarlı vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak hayrını kabul etsin inşallah.”


Milliyet


Geri Dön