20 / 04 / 2024

Arabistan, Gazze'nin yeniden imarı için 30 milyon dolar bağışladı!

Arabistan, Gazze'nin yeniden imarı için 30 milyon dolar bağışladı!

Suudi Arabistan, Gazze'nin yeniden imarı için 30 milyon dolar bağışladı. Gazze'deki Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid Hasayine, söz konusu ilk ödemenin İsrail saldırılarında tamamen yıkılan 370 evin onarımına katkıda bulunacağını söyledi.



Gazze'deki Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid Hasayine, Suudi Arabistan'ın Gazze'nin yeniden imarı için 30 milyon dolar bağışladığını söyledi.


Hasayine, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu yardımın  Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ve Birleşmiş  Milletler (BM) Kalkınma Programı (UNDP) aracılığı ile hükümete teslim edileceğini  belirtti.

 

Suudi Arabistan'ın ilk ödeme olarak 10 milyon doları gönderdiğini  aktaran Hasayine, söz konusu ilk ödemenin İsrail saldırılarında tamamen yıkılan 370 evin onarımına katkıda bulunacağını aktardı.,

 

İsrail, 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren saldırılarını 26  Ağustos'ta sağlanan ateşkesle sona erdirmişti. UNRWA ve UNDP'nin iş birliğiyle  hazırlanan rapora göre, İsrail'in son Gazze saldırılarında yaklaşık 12 bin ev  tamamen yıkılmış, 160 bin ev hasar görmüş, bunların 6 bin 600'ü kullanılamaz  duruma gelmişti. 


AA


Geri Dön