23 / 04 / 2024

Arap turistler AVM'leri canlandırdı!

Arap turistler AVM'leri canlandırdı!

Başbakan Erdoğan'ın Davos Zirvesi'ndeki çıkışı ve Türk dizilerinin yarattığı sempati, Arap turistlerinin yanı sıra Ortadoğulu işadamlarını da İstanbul'a çekti



Şehre toplantı için gelen Arap işadamları yüzde 50'ye yakın artarken eşleri ise gözde mekanları Cevahir ve İstinye Park'ta alışveriş yaparak şehir ekonomisini canlandırdı.

Başbakan Erdoğan'ın Davos Zirvesi'ndeki 'One minute' çıkışı ve Türk dizilerinin yarattığı sempati Ortadoğu'dan gelen turist sayısında artış yaratırken bu durum işadamlarına da olumlu yansıdı. Bu yıl içinde Irak, Kuveyt, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere iş toplantıları yapmak üzere Ortadoğu'dan İstanbul'a gelen işadamı sayısı yüzde 50'ye yakın arttı. Arap işadamları İstanbul'da iş toplantılarını gerçekleştirirken yanlarında getirdikleri eşleri de Cevahir AVM ile İstinyePark'ta alışveriş yaparak zaman geçirmeye başladı.

Bu yeni gelişme sayesinde tatil amaçlı olarak Temmuz ile Ağustos ayında İstanbul'a gelen Araplar'ın artık yılın tamamında şehirde görülmeye başladığına dikkat çeken Talimhane'nin tek beş yıldızlı oteli Elite World İstanbul'un Genel Müdürü Ünsal Şınık, "Ortadoğu İstanbul'u ciddi bir finans merkezi konumuna oturttu. Avrupa'da ya da kendi ülkelerinde toplantı yapmak yerine İstanbul'da birkaç gün geçirmeyi tercih ediyorlar" dedi.

Bu yıl kriz nedeniyle İstanbul'da yıl genelinde doluluk oranlarının 10 puan, fiyatların da yüzde 15 geride kalacağını da aktaran Şınık, "Bizim otel açılalı bir yıl olmamasına rağmen ortalama yüzde 65 doluluğa sahip. Ancak kriz olmasaydı bu rakam daha yukarda olurdu" diye konuştu.
Vatan


Geri Dön