16 / 04 / 2024

Arap turistler AVM'lerin gözdesi oldu!

Arap turistler AVM'lerin gözdesi oldu!

Avrupalılar'dan 3 kat fazla harcayan Arap turistler, AVM'lerin iştahını kabarttı; çeşitli organizasyonlarla Arap turist çekme yarışı başladı



Ocak-Temmuz döneminde İstanbul'u ziyaret eden Arap turist sayısı geçen yıla oranla yüzde 30 artarak 400 binlere ulaşınca, alışveriş merkezleri (AVM) arasında da 'Arap turist çekme' yarışı başladı. Bu yarışın kızışmasında Arap turistlerin Avrupalılar'dan 3 kat daha fazla harcama yapması önemli rol oynuyor...

Karşılığı alınıyor
Bol paralı turistleri çekmek isteyen AVM'ler, Araplar'ın damak tadına uygun mönüler hazırlayıp, hayran oldukları dizi oyuncularına imza günü düzenliyor. Arap turiste odaklanan AVM'lerin bu emekleri karşılıksız kalmıyor. Olivium Alışveriş Merkezi geçen yıla oranla Arap turist ziyaretçi sayısını yüzde 100 artırırken, Cevahir'e gelen yabancı ziyaretçilerin yüzde 80'ini Arap turistler oluşturdu.

Restoranlarda Arapça mönüler oluşturuluyor
İstanbul Zeytinburnu'ndaki Olivium Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Aytaç Özçiçek, önümüzdeki yıl 125 bin Arap turist ağırlamayı hedeflediklerini söyledi. Bunun için otel ve acentelerle anlaşma yaptıklarını belirten Özçiçek, içerisinde AVM'lerin de yer aldığı kapsamlı bir İstanbul haritası çıkarıp dağıttıklarını kaydetti. Aytaç Özçiçek, restoranlarda Arapça mönüler oluşturduklarını ifade etti.

'Haftada 3 bin 300 $ harcama yapıyorlar'
Arap turistlerin ilgi gösterdiği AVM'ler arasında Cevahir de yer alıyor. Turistlere 'kolaylık olsun' diye AVM girişine Tax Free ofisi kuran Cevahir, Araplar'ın hayranı olduğu dizi oyuncularına da imza günleri düzenleyecek. Cevahir'i Temmuz ve Ağustos aylarında haftada 17-18 bin turist ziyaret etti. Bu turistlerin yüzde 80'ini ise Araplar oluşturdu. Burada haftada 3 bin 300 dolar harcama yaptıkları belirtilen Arap turistler için şehir rehberi hazırlanıyor.
Takvim


Geri Dön