26 / 04 / 2024

Arap Türk Bankası yeni adıyla 6 şube açacak

Arap Türk Bankası yeni adıyla 6 şube açacak

Arap Türk Bankası, 33 yıl sonra atağa kalktı. Yıl sonuna kadar 6 şube açacak olan banka adını A&T Bank olarak değiştirdi



33 yıldır Libya ve Kuzey Afrika ile Türkiye ticaretini finanse eden Arap Türk Bankası, BNP Paribas ortaklığından sonra Kuzey Afrika'da ciddi varlık gösteren TEB'den pazarını geri alabilmeleri için büyüme kararı aldı. İl şubelerini Antep, Konya ve Kayseri gibi K.Afrika ile ticareti gelişen illere açacak.

Kurulduğu 1976 yılından bu yana sadece üç şube ile Türkiye ile Kuzey Afrika ülkelerinin ticaretini finanse eden, özellikle de bu bölgelerde iş yapan Türk müteahhitlik firmalarının finansal ihtiyaçlarını karşılayan Arap Türk Bankası, 33 yıl sonra atağa kalktı. Yıl sonuna kadar 6 şube açacak olan banka adını A&T Bank olarak değiştirdi ve 50 şubeye çıkmak için kolları sıvadı. Buna neden olan ise Fransız BNP Baribas ile ortak olan Türk Ekonomi Bankası'nın BNP'nin portföyünü de kullanarak Kuzey Afrika'da ciddi bir Pazar payı elde etmesi.

6 şube açacak

Özellikle Türkiye'nin Güney illerinden Kuzey Afrika'ya olan ticaret hacminin büyümesi ile bölge ile olan dış ticaret gelişince burada ciddi potansiyel gören A&T Bank, ilk şubelerini Gaziantep, Kayseri ve Konya'ya açacak. A&T Bank yıl sonuna kadar 6 şube açarak, toplamda ise 50 şubeye çıkmayı hedefliyor. Afrika ile ticaret yapan iller ve bölgeler ise ilk hedefler.

Hedef sahra altı pazarlar

Bankanın Yönetim Kurulu Başkanı İş Bankası'nın da Genel Müdür Yardımcısı Aykut Demiray, büyüyen bankanın özellikle İş ve Ziraat Bankası'nın giremediği Sahra altı denilen Sudan gibi ülkelerde faaliyetlerini artıracağını kaydetti. İş Bankası ve Ziraat'i bu bölgelere taşıyacak olan bu yeni yapılanmanın, Libyalı ana ortak aracılığıyla başarılabileceğini ifade etti.
Gazete Habertürk


Geri Dön