26 / 04 / 2024

Arap yatırımcılar Başiskeleye termal otel yapacak!

Arap yatırımcılar Başiskeleye termal otel yapacak!

Arap sermayesi, Başiskele'ye termal otel yapma kararı aldı. The Ness Otel'in yanındaki 20 bin metrekarelik bir alana yapılacak otelin hayata geçirilmesi için önümüzdeki günlerde imzaların atılması bekleniyor...



Son  dönemde sağlık turizmi alanında yatırım yapanların büyük ilgisini çeken Başiskele'ye dev bir termal otel daha kuruluyor. Müjdeyi, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz verdi. Yeni Genel Yayın Yönetmenimiz Engin Şahin'e başarılar dilemek amacıyla gazetemizi ziyaret eden Hüseyin Ayaz, Arap sermayesinin Başiskele'de dev bir tesis hayata geçirmek istediğini açıkladı.

20 BİN METREKARE

The Ness Otel'in yanındaki 20 bin metrekarelik alanda inşa edilecek ultra lüks termal otel için yatırımcılar ile anlaşıldığını ifade eden Başkan Hüseyin Ayaz, yatırımla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmaması adına söz konusu sermayenin ismini açıklamadı. Ayaz, "Bir aksilik olmazsa önümüzdeki günlerde imzaların atılması ve otelin yapımı için çalışmalara başlanması bekleniyor. Bu, son dönemde Başiskele'de hayata geçirilecek en büyük projelerden biri olacak" açıklamasını yaptı.

ÖZEL HASTANE YOLDA

Sağlık turizmi ile ilgili çalışmaların bununla da sınırlı kalmadığını belirten Hüseyin Ayaz, "Kocaeli'de faaliyet gösteren özel bir hastane grubu, Başiskele'ye yeni bir hastane kuracak. Birkaç gün içinde basın toplantısı düzenleyerek, detayları vereceğiz. Ancak şunu söyleyebilirim ki, Başiskele'deki yatırım, grubun mevcut hastanesinden 3 kat daha büyük olacak. Sağlık Bakanlığından gerekli onay alındı. Biz de ruhsatı verdik" dedi.

YENİ YATIRIMLAR

Hüseyin Ayaz, Başiskele'nin sağlık merkezi olması için verdikleri mücadelenin hüm hızıyla süreceğini vurgulayarak, "Jeotermal Belediyeler Birliği'nin Nisan 2014'teki büyük toplantısı Başiskele'de yapılacak. Bunun yanı sıra yeni ve daha büyük yatırımlarımız olacak. Bunu inanarak söylüyorum. Sağlık turizminde Kocaeli'nin lokomotifi olacağız" ifadesini kullandı.

BİZİ HERKES BİLİYOR

Başiskele'nin, yatırımlar sayesinde bugün kabuğunu kırdığını belirten Hüseyin Ayaz şunları söyledi: "4 yıl önce ismi zor telaffuz edilen Başiskele'yi bugün tüm Türkiye tanıyor. Geçtiğimiz aylarda yüzlerce belediye başkanını Başiskele'de ağırladık. Uluslararası Satranç Şampiyonası yine ilçemizde yapıldı. Bunları, devlete sırtımızı dayayarak yapmadık. Başiskele'yi herkese tanıttık. İki otel kazandırdık. Hilton Otel ve Medicalpark da yatırım kararı aldı. Heyecanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun destekleri, bizi bugünlere getirdi.
Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Genel Yayın Yönetmenimiz Engin Şahin'e yeni görevinde başarılar diledi.


Demokrat Kocaeli

Geri Dön