19 / 04 / 2024

Arap yatırımcılar blok blok konut istiyor!

 Arap yatırımcılar blok blok konut istiyor!

Mütekabiliyet Yasası'nın ardından Arap yatırımcılar sadece oturmak için değil satmak için de konut alımına başladı. 60 proje satan İstanbul Investment'in patronu Murat Aydın, "Araplar blok halinde alım yapıyor" dedi...



Araplar başta olmak üzere yabancılara gayrimenkul satışını kolaylaştıran Mütekabiliyet Yasası yürürlüğe girdiğinden bu yana büyük emlak ofislerinin başını kaşıyacak vakti yok. Uzun yıllar güneydeki tatil beldelerinde yabancılara gayrimenkul satışı yapan ve Mütekabiliyet'in ardından rotayı kuzeye çevirip İstanbul Investment'i kuran Murat Aydın, Arap yatırımcıların konut projelerine bloklar halinde talip olduğunu söyledi. Arap Baharı'ndan sonra bu bölgedeki zenginlerin güvenilir liman olarak sadece İstanbul'u gördüklerine dikkat çeken Aydın, "4 ayda 60 konut sattık. Fiyatları 150 bin ile 2 milyon dolar arasında değişiyor. Sadece İstanbul değil, İzmir, Bursa, Yalova'dan da ev bakıyorlar" diye konuştu. 


100 MİLYAR DOLARI BULUR 

Arap ülkelerindeki çalışmalarıyla tanınan işadamı Abdullah Çiftçi'yle ortaklık kurduğunu vurgulayan Aydın, "Abdullah Bey projeleri tespit ediyor, Arap elçiliklerindeki bağlantılarını devreye alıyor. Kısa sürede çok sayıda müşteri portföyümüze girdi. Hedefim 2013'te bin 200 müşteriye 2 bin ev satmak" dedi. Bakan Erdoğan Bayraktar'ın mütekabiliyetten 3 yılda 20 milyar dolar beklediği yönündeki açıklamalarını hatırlatan Murat Aydın'a göre Arap yatırımcılar Türkiye'den üç yılda 100 milyar dolarlık gayrimenkul alımı yapacak. Asıl büyük satışların 2013'te gerçekleşeceğini belirten Aydın, Türk dizilerinin bunda büyük etkisi olacağını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir müşterimiz buradan 150 konut alıp ülkesinde satacağını söyledi. 2-3 banyolu büyük evler istiyorlar. Bir mimarlık firması da arsa istedi. Şu anda elimizde sahibinden 250 arsa var." 


KUVEYTLİ MİLYARDER 

İstanbul Investment Ortağı Abdullah Çiftçi de Kuveyt ve Suudi Arabistan'dan gelen iki fonun İstanbul'daki bitmeyen konut projelerinin peşinde olduğunu anlattı. "Satın almak ya da ortak olmak istiyorlar. Kendi ülkelerinde satacaklar" diyen Çiftçi, şunları söyledi: "Kuveytli bir grup ise arsa alıp konut yapmak üzere 2 gün bizimle gezdi. Önce 10 milyon dolarlık arıyordu, ertesi gün 'cebimde 1 milyar dolarım var, buraya aktarmayı planlıyorum' dedi." 


MISIRLI GRUP GIDA SHOWROOM'U YAPACAK

Abdullah Çiftçi, Mısırlı bir gıda yatırımcısının kendilerine gelerek İstanbul'da 500 restoranlık bir alan istediğini belirtti. Çiftçi, "Grup 8 bin metrekarelik alan talep etti. Yemek alanında uzmanlaşmış bir şirket. 30-40 milyon dolarlık bir yatırımla geliyorlar" dedi. Çiftçi, yatırımcıların sadece konut değil, fabrika, AVM talep ettiklerini de vurguladı.


Sabah


Geri Dön