28 / 03 / 2024

Arap yatırımcılar da 2B arazilerini yakından takip ediyor!

Arap yatırımcılar da 2B arazilerini yakından takip ediyor!

2B arazileri yerli ve yabancı inşaatçıların iştahını kabarttı. Türk müteahhitlerin yanı sıra Körfezli yatırımcılar da 2B arazilerini yakın markaja aldı. Yerlilerle işbirliği yapan yabancı firmalar, yasal sürecin tamamlanmasının ardından lüks konut yapmayı



2B arazileri yerli ve yabancı inşaatçıların iştahını kabarttı. Türk müteahhitlerin yanı sıra Körfezli yatırımcılar da 2B arazilerini yakın markaja aldı. Yerlilerle işbirliği yapan yabancı firmalar, yasal sürecin tamamlanmasının ardından lüks konut yapmayı planlıyor.


İstanbul'daki 2B arazilerine tapu verilme sürecinin başlamasıyla birlikte müteahhitler de projeleri için vatandaşların kapısını çalıyor. Yerli müteahhitlerin yanı sıra yabancı inşaat firmaları da arsa satın almak ve kat karşılığı sözleşme için görüşmeler yapıyor. Beykoz, Göktürk, Kemerburgaz, Paşaköy gibi doğal güzelliklerin korunduğu bölgelerde prestijli konut üretimi için yatırımlar planlanıyor. Yerli firmalarla işbirliği yapan yabancı inşaat firmaları, konut metrekare birim fiyatlarının yüksek olduğu yerlere dönük projeler geliştirmeyi amaçlıyor. Kuveyt ve Bahreyn'den gayrimenkul geliştirme için teklif veren firmaların yanı sıra, Suriyeli girişimcilerin bir araya gelerek kurduğu inşaat grubu 2B arsalar için sırada bekliyor. Göktürk ve Kemerburgaz bölgesindeki konut metrekare birim fiyatları mevkiiye göre 5 bin ila 15 bin lira arasında değişiyor. 


LÜKS KONUTLAR YAPILACAK 


Beykoz'da boğaza nazır alanlarda kurulacak yeni yaşam alanlarının kâr marjının yüksek olması, inşaat firmalarını da bölgeye çekiyor. İstanbul'un merkezi bölgelerinde yeni yerleşim alanı olarak açılacak 2B arazileri için inşaat firmaları teklif hazırlıyor. Yerli firmaların yanı sıra yabancı grupların da ilgisini çeken projelerle ilgili yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından yeni lüks konutlar da inşa edilecek. TOYA İnşaat, EYG Gayrimenkul, Cevahir Yapı gibi yerli firmalar bölgede ofisler kurarak arsa sahipleriyle sözleşme imzalamaya başladı. 


YABANCILAR ATAĞA GEÇTİ 


Karlıtepe'yi kapsayan bin 500 dönüm arazide yabancı firmalar da pastadan pay almak için görüşmelerini sıklaştırdı. Arap yatırımcılar, inşaat teklifleri için yerli gayrimenkul firmalarıyla birlikte arazi satın almak için fiyat teklifi hazırlıyor. Bahreyn, Kuveyt ve Suudi Arabistan firmaları gayrimenkul için vatandaşlarla temasa geçti. Azeri girişimciler de yeni emlak piyasasında yer almak için görüşmeler yapıyor. 



Sabah Gazetesi 




Geri Dön