24 / 04 / 2024

Arap yatırımcıların eşleri, perakende sektöründe ciroları artırdı!

Arap yatırımcıların eşleri, perakende sektöründe ciroları artırdı!

Türkiye 'den gayrimenkul toplayan Arap yatırımcıların eşleri, perakende sektöründe ciroları artırdı. Körfez Bölgesi'nden gelen gelerek yazı İstanbul'daki yeni konutlarında geçiren aileler arasında alışveriş rekabeti yaşanıyor.




Mütekabiliyet Yasası'yla Türkiye'den gayrimenkul toplayan Arap yatırımcıların eşleri, perakende sektöründe ciroları artırdı. Körfez Bölgesi'nden gelen gelerek yazı İstanbul'daki yeni konutlarında geçiren aileler arasında alışveriş rekabeti yaşanıyor. Bu da pazarın yüzünü güldürüyor. Türkiye'de geçen yıl satılan 1.1 milyon konutun yüzde 15'ini yabancılar aldı. Yabancılara bu yıl ağustos ayında bin 774, ilk 8 ayda ise 11 bin 754 konut satıldı. Türkiye'den en çok gayrimenkul alanların başında ise Ortadoğulular ve Rus vatandaşları geliyor. Mütekabiliyet Yasası sonrası Araplar'ın aldığı konut oranı henüz yüzde 3-5'ler seviyesinde olsa da, Körfez Bölgesi'nden gelen Arap hanımların alışverişteki rekabeti açığı kapatıyor. 


HANIMLAR BİRBİRİYLE YARIŞIYOR 

Ünlü bir emlakçı, 4 eşli bir Arap yatırımcının alışveriş faturasının bir anda binlerce dolara çıktığını söyledi. Emlakçılara göre Arap hanımlar, biribirleriyle alışverişte yarış içinde. Söz konusu alışveriş olduğunda, Körfez Bölgesi'nden gelen kadınlar da oldukça rekabetçi davranıyor. Bu zengin rekabet, tüm ekonomiye yarıyor. Bir emlakçı bunu şöyle örneklendiriyor: "İlk eş bir mağazadan bin dolarlık alışveriş yapıyorsa, ikinci ve üçüncü eş 10 bin dolarlık harcamayla mağazadan çıkıyor." Geçtiğimiz günlerde Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu da, ev sattığı bir Arap işadamının tek alışveriş merkezinden 2 milyon dolarlık mal aldığını söylemişti. Ağaoğlu, "Satılan konutun getirisi sadece ev parası değil. Burada oturan insanlar Türkiye'den alışveriş yapıyor" demişti. 


Hürriyet




Geri Dön