19 / 04 / 2024

Araplar Didim'den 500'e yakın villa aldı!

Araplar Didim'den 500'e yakın villa aldı!

Tarihi zenginliği, doğal güzellikleri, iklim yapısı ve cazip konut fiyatlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Didim, İngilizlerden sonra Arapların da tercihi oldu. Körfez menşeli yatırımcılar, ilçede son 6 ayda 500'e yakın villa tipi konut aldı.



Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Didim'den ev alan yabancı yatırımcı profilinde son bir senede önemli değişim oldu. İngilizlerden sonra Arap turistler de ilçeden çok sayıda konut aldı.


İngilizler'in 2002 yılında denizi, kumu, doğası ve ucuz yaşamı ile fark ettiği Didim, son on yılda yabancıların akınına uğradı. Didim'e 2002 yılından beri büyük ilgi gösteren İngilizler, son bir yıldır konut satışlarını hızlandırırken boşluğu Araplar doldurdu. Didim’i 15 yıl önce keşfeden ve 7 bine yakın konut alarak ilçeye yerleşen İngilizler'in Ortadoğu'daki karışıklık ve terör olayları nedeniyle başka ülkelere kaçmaya başladığı, ancak bu kez de Arapların bölgede yoğunlaştığı, son altı ay içerisinde Suudi Arabistan, İran ve Katar uyruklu yabancıların 500’e yakın villa ve tripleks tipi ev satın aldığı öğrenildi. Arapların daha çok Didim'in Akbük Mahallesi’nde inşa edilen konutlardan satın aldığı, projelere kendi kültürlerini yansıtan eklemeler yaptıkları belirtildi.


“HUZUR ORTAMI SAĞLANMALI”


Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, Türkiye’de ve çevre ülkelerde yaşanan terör olayları ile 15 Temmuz darbe girişimini nedeniyle yabancılara konut satışında azalma yaşandığını söyledi. Türkiye’nin refah düzeyi, huzuru ve sakinliği ön plana çıktıkça, yabancıların bölgelerinden yatırım yapmalarının önünün açıldığını belirten Coşkun, terör olayları arttıkça yabancıların da Türkiye’ye yatırımdan uzaklaştıklarını ifade etti. Bu yıl geçen seneki rakamları yakalayamadıklarını, ancak huzur ortamı sağlandığında aynı satışları yakalayacaklarını düşündüğünü kaydeden Osman Coşkun, “Didim, iklimi, hava şartları, doğası, tarihi ve deniziyle birlikte yabancıların en çok ilgisini çeken bir kent. Ancak hem terör olayları, hem de 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yabancılarda tedirginlik var. Ama ilçemiz yabancıların yatırım yapabileceği çok uygun bir yer” dedi.


ARAP TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU


Didim’in geçmişte çok sayıda İngiliz'in ev alarak yaşamını sürdürmesiyle adını duyurduğunu anlatan Osman Coşkun, son dönemde Arapların da Didim'de ev almaya başladığını söyledi. Terör olayları sonrasında bazı İngiliz vatandaşlarının evlerini satmasının endişelere yol açtığını, ancak son dönemde Arapların yoğun olduğunu belirten Coşkun, şöyle konuştu: “İngilizler nedeniyle azalan talebi Türk vatandaşları ve Araplarla kapattık. İngilizlerden boşalan evleri Arap müşteriler almaya başladı. İlçemizdeki bazı müteahhit firmaları, Arap ülkeleriyle birlikte proje çalışması başlattı. Suudi Arabistan ve Katar’dan gelen yatırımcılar, ilçemizde inceleme yapıyorlar. Arsa ve araziler ile Didim’in iklimi konusunda ciddi bir değerlendirme yapılıyor. Henüz inşaat aşamasına gelinmedi ama yakın süreçte Arapların da yazlık anlamında ilçemize yerleşeceklerini ümit ediyoruz.”


Konut satışlarının devam etmesinin yeni gayrimenkul projelerinin de önünü açtığını vurgulayan Coşkun, yeni konutların yabancı turistlerden gelen talebe göre projelendirildiğini ifade etti. Didim'deki konutların halen uygun fiyatla satışa sunulduğunu ve ilçedeki yaşam alanlarının da ucuz olduğunu sözlerine ekleyen Coşkun, sakin ve sağlıklı bir yaşam isteyen Avrupalılar için ilçelerinin en cazip yerler arasında bulunduğunu kaydetti. 



Aydın Denge Gazetesi


Geri Dön