20 / 04 / 2024

Araplar Enez'e Yat Limanı kuracak!

Araplar Enez'e Yat Limanı kuracak!

Araplar, Saros Körfezi kıyısındaki tarihi ve turistik İlçesi Enez'e yat limanı kuracak. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, limanın ciddi yatırımları da peşinde getireceğini vurguladı.



Arap Turizm Örgütü (ATÖ), Edirne'nin Saros Körfezi kıyısındaki tarihi ve turistik İlçesi Enez'e yat limanı kurmak için çalışmalara başladı.


Edirne Valisi Günay Özdemir "Enez'de yapılan balıkçı barınaklarımız, yat limanı olarak hizmet verebilecek alt yapıya sahip" dedi.


Enez Limanı'nı inceleyen Araplar, burada yatlarına bir liman yapmak için harekete geçti.  Arapların, özellikle kış aylarında yatlarını park edebilecekleri ve yaz aylarında buradan dünya ülkelerine açılabilecekleri bir liman olarak kullanmak istedikleri belirtildi. 


YATIRIM YAPACAKLARI ALANLARI TESPİT ETTİLER


Vali Özdemir, şöyle dedi:"Araplar yatırım yaparak o bölgede beraberinde turist getirecek yatırımlar yapacak alanları tespit ettiler. O bölgede yatırım yapacak alanları tespit edip o bölgeye yatırım yapacak turistleri de getirecekler. Orada balıkçı barınakları da var. Arapların orada ortamı bozmadan bölge halkıyla beraber yaşamasını sağlayacağız" dedi.


CİDDİ YATIRIMLAR BEKLENİYOR


Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Arapların Enez İlçesi'nde yat limanı yapmak için çalışma başlattığını söyledi. Zıpkınkurt, "Enez, Yunanistan'ın Dedeağaç (Alexandroupolis Dimokritos) Havaalanı'na yakın. Dolayısıyla Araplar kışı konaklayacağı büyük yatların Enez'de olabileceği sonucuna vardılar. Önümüzdeki dönem böyle bir çalışma olup bunu hükümetimizle paylaşacağını biliyorum. Enez yat limanı olursa bölgeye ciddi bir yatırım olacağını düşünüyorum. Arapların yat limanı olarak Enez'i istemelerinin en büyük nedeni İtalya'da Dubrovnik'te yatlarını Akdeniz'de kışı geçirtiyorlar. Burada maliyetler çok yüksek. Dolayısıyla Enez limanı onlar için hem fiyat açısından uygun olacak hem de İstanbul'a yakın olduğu için yatırım yapma tercih nedeni olacaktır" diye konuştu.



Arapların yapacağı yatırımlarla ilgili bir rakamın henüz belli olmadığını ifade eden Zıpkınkurt, "Arapların burada yapacağı yatırımlar ile ilgili rakamsal çalışma yapmadık. Bunun fizibiletisini çıkarmadık. Ancak şöyle bir avantaj var, İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'de yapılacak yatırımları bir garantör bir sigorta poliçesi üretti. Dolayısıyla Türkiye'de yatırım yapacak bir yatırımcı İslam Kalkınma Bankası garantörlüğünde bütün riskini o poliçeye bağlamış oluyor. Türkiye'ye yapılan yatımında herhangi bir riski yok yatırımcı açısından. Bu da bir avantaj" dedi.


Önder


Geri Dön