28 / 03 / 2024

Araplar Ordu'ya otel yapmak için arsa arayışına giriyor!

Araplar Ordu'ya otel yapmak için arsa arayışına giriyor!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun Arap yatırımcıların ilgi alanına girdiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Arabistanlı büyük bir yatırımcı Ordu’ya 30 katlı büyük bir otel yatırımı yapmak istiyor. Arsa arayışına girdiklerinde fiyatlar aşırı artıyor” dedi.



Arap yatırımcıların, Ordu’da turizm sektöründe yatırım yapmak üzere arayış içinde olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, Arap yatırımcıların bölgede yatırım yapmak için çok ciddi araştırma içerisinde olduğunu belirtti. Vali Balkanlıoğlu, “Öncelikle turizm yatırımı yapmak istiyorlar. Arabistanlı büyük bir yatırımcı Ordu’ya 30 katlı büyük bir otel yatırımı yapmak istediğini, otelin müşterisinin de hazır olduğunu bizlere ifade etti. Bu yatırımcı Ordu’da yer bakıyor. Ordu’da yatırım için arsa arayışına girdiklerinde arsa fiyatlarında aşırı bir artış olduğunu görüyoruz. Bu suni artıştan dolayı kendilerine söylenen arsa fiyatlarını beğenmiyorlar. Fakat, bu arz ve talep bir zaman gelecek bir yerde buluşacak” dedi. 


“Hedef Trabzon’u Yakalamak” 

Trabzon'a her yıl 400 bin civarında Arap turistin geldiğine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Arap turistlerin Trabzon’a gelmesi 3-5 Arap turistin şehre gelmesiyle başlamış. 5-10 sene içinde bu rakam 400 binleri bulmuş. Arap turistin her biri 2 bin 300 dolar civarında para harcadığı ifade ediliyor. Bu demektir ki, yılda 800-900 milyon dolar sadece turizmden Trabzon’a girdi var. Bu rakamlar sadece Arap turistlerin harcamalarını yansıtıyor. Bunun yanında gayrimenkul alımları ve diğer yatırımları var. Trabzon’da neredeyse Arap turistlerden elde edilen gelir, ticari faaliyette birinci sırayı almış. Ordu’da şu anda fındık geliri ticari faaliyetin başını çekiyor. Trabzon’un durumuna gelirsek, bizde de turizm ticari faaliyette birinci sırayı alacak demektir. Çünkü toplam ihracatımızın tamamı 300 milyon dolar civarındadır” şeklinde konuştu.


Taka


Geri Dön