26 / 04 / 2024

Araplar Trump Towers ’a çıkarma yapacak!

Araplar Trump Towers ’a çıkarma yapacak!

Dubai’de gerçekleştirilen emlak fuarı Cityscape’e katılan Trump Towers İstanbul projesi Arap yatırımcılardan yoğun ilgi gördü. Körfez ülkelerinden birçok yabancı işadamı Trump Towers için İstanbul’a çıkarma yapacak.




Holding yatırımıyla Mecidiyeköy’de yükselen, Avrupa’nın ilk Trump markalı projesi Trump Towers İstanbul’un rezidansları Arap yatırımcıların beğenisini topladı. 37 katlı rezidans kuledeki 204 dairenin yüzde 70’ini sattıklarını belirten Trump Towers İstanbul Genel Müdürü Bülent Kural, “Fuarda standımızı 100’e yakın yatırımcı ziyaret etti. Bunların 10-12’si ile ciddi anlamda görüştük. Projenin oturuma hazır olması Arap yatırımcıları etkiledi” dedi. Yatırımcıların projeyi yerinde görmek istediklerini belirten Kural, misafirlerin 10-15 gün içinde geleceğini dile getirdi. Kişiye özel pazarlama planı yaptıklarını belirten Kural, İstanbul’a gelen yatırımcılara 2-3 gün boyunca İstanbul’u ve projeyi tanıtacaklarını söyledi.


3.1 MİLYONLUK DAİRE


Projeyle ilgilenenler arasında Körfez ülkelerinden tanınmış ailelerin de yer aldığını belirten Kural, “Örneğin Dubai’den Al Masar Holding’den Rashid El Noaimi, 26’ncı kattaki 258 metrekarelik rezidansla ilgilendi. 3.1 milyon dolarlık en pahalı daire için görüşmelerimiz devam ediyor” dedi. Kural, projeden komple kat alıp yaşamak isteyenlerin yanında, yatırım amaçlı alım yapmak isteyenlerin de olduğunu söyledi.


AVM YÜZDE 95 DOLDU


2012’de açılan Trump Alışveriş Merkezi’nin doluluk oranı yüzde 95’i buldu. 2013 başından bu yana ziyaretçi sayısının yüzde 75 yükseldiği belirten Kural, günlük ortalama 19 bin ziyaretçi ağırladıklarını ifade etti. Aralık ayında hayata geçecek iki projeyle günlük ziyaretçi sayısını 24 bine çekeceklerini söyleyen Kural, “Projelerden biri konseptini İzzet Çapa’nın tasarladığı ve toplam 25 markanın hizmet vereceği Trump Cadde. Alışveriş merkezinin teras alanında hayata geçecek bu alan için 25 markanın kiralaması bitti. Diğer projemiz ise çocuklara özel geliştirdiğimiz eğlence ve öğrence konseptli KidzMondo olacak” dedi.


Her daireye şarap mahzeni


TRUMP Towers projesinin rezidans bölümünde satışı devam eden daire büyüklükleri 102 ila 258 metrekare arasında değişiyor. Tavandan yere kadar cam cephe olarak planlanan daireler, 70 şişe kapasiteli şarap mahzeni ve özel depo alanları ile dikkat çekiyor. Projenin metroya direkt bağlantı tüneli de bulunuyor.


Mansimov 7 birim aldı


MECİDİYEKÖY’deki Trump Towers İstanbul’a yatırım yapanlar arasında Azeri işadamı, Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu da var. Bülent Kural’ın verdiği bilgiye göre Mansimov, projenin başlangıç aşamasında yatırım amaçlı olarak 7 rezidans dairesi satın aldı.


Ofise süpriz gelecek


TRUMP Towers İstanbul Genel Müdürü Bülent Kural, Trump Towers’da 36 bin metrekarelik ofis bölümünün 30 bin metrekaresinin dolu olduğunu dile getirdi. Kalan 6 bin metrekarelik bölümün 3 bin metrekaresi için görüşme aşamasında olduklarını belirten Kural, “Çok önemli, ses getirecek bir kuruluş kiralamaya hazırlanıyor. İsim şu an için sürpriz ancak imzayı attığımızda Trump Towers projesinin sahip olduğu prestijin önemli göstergelerinden biri olacak” dedi. Kural, ofislerin metrekare kira bedelleirnin 32 dolar olduğunu söyledi.


Hürriyet/Gülistan Alagöz



Geri Dön