24 / 04 / 2024

Araplar Türkiye'den ev almak için sıraya girdi!

Araplar Türkiye'den ev almak için sıraya girdi!

Rekor kırması beklenen konut satışlarının büyük bir payını Araplar alıyor. Merosa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Katipoğlu, en az 1500 Suudi Arabistanlı milyonerin ev alma isteği olduğunu açıkladı.



Yabancıya konut satışını artırmak için atılan adımlar sektörü canlandırdı. Konut satışlarının bu yıl sonunda rekor kırması bekleniyor. 


Merosa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Katipoğlu, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. En az 1500 Suudi Arabistanlı milyonerin ev alma isteği olduğunu söyleyen Katioğlu, yönetmenliklerin tam anlamıyla yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.


Katipoğlu, “Vatandaşlık hakkı ile ilgili ilk açıklamalar olduğunda beni en az 1500 kişi aradı ve Türkiye’den ev almak isteğini bildirdi. 300 bin dolara vatandaşlık verilmesi durumunda ise rakam en az yüzde 50 artar” şeklinde konuştu.


Körfez yatırımcısının Türkiye ile ilgili yatırım kararlarının da değiştiği görülüyor. Daha önce sadece gayrimenkul satın alan yatırımcılar çok daha büyük projelere yöneldi.


Katipoğlu, “Biz de grup olarak Türkiye’ye 4 yılda 700 milyon dolarlık yatırım yaptık. Türkiye’de aracılık ettiğimiz çeşitli alanlardaki yatırımların büyüklüğü de 1 milyar doları buldu” dedi.


Merosa Enerji adında bir şirket kurduklarını belirten Katipoğlu, “İlk yatırımımız kısa bir süre içinde start alacak. Çanakkale’de 300 milyon dolarlık rüzgar enerjisine yatırım yapacağız. Urfa’da da 200 milyon dolarlık güneş enerjisi yatırımımız olacak” ifadelerini kullandı.


Bu zamana kadar 3 proje tamamlayan Merosa'nın devam etmekte olan 5 projesi daha bulunuyor. Firmanın Sapanca’da 5 yıldızlı 234 yataklı otel, yine aynı bölgede inşa edilen Andalusıa villaları, Güneşli’deki Güneşli Tower, Ümraniye’de ruhsat aşamasında olan Merosa Internatıonel Tower ve Nef’le hasılat paylaşım modeliyle inşa edilecek olan karma yapı projeleri mevcut.


Arap yatırımcılara proje inşa ettiklerini belirten Katipoğlu, Çanakkale’nin yeni gözde şehir olduğunu vurguladı. Katipoğlu, bölgede 550 bin metrekare arsa stokları olduğunu açıkladı. 




Yeni Şafak


Geri Dön