26 / 04 / 2024

Aras Elektrik Dağıtım'ın devir teslim töreni gerçekleşti!

Aras Elektrik Dağıtım'ın devir teslim töreni gerçekleşti!

Aras Elektrik Dağıtım ve Aras Perakende Satış'ın hisse devir teslim töreni dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla Erzurum'da gerçekleştirildi...




Aras Elektrik Dağıtım ve Aras Perakende Satış'ın hisse devir teslim töreni dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla Erzurum'da gerçekleştirildi.Törene Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ve Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler ev sahipliği yaptı.


EYLÜLDE 21 BÖLGE TAMAM

Bakan Yıldız, hükümetin özelleştirme ile sinerjisini ve mali kaynaklarını daha çok eğitim ve sağlık gibi alanlara kaydıracağına vurgu yaptı. Yıldız, "Elektrik dağıtım özelleştirmesinde sona geldik.
Önümüzdeki ay içinde 21 bölgedeki özelleştirme tamamlanmış olacak" dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise "10 yıl önce gelirimizin önemli kısmı faize gidiyordu. Bugün ise gelirin 86 lirası yatırıma, 14 lirası ise iç ve dış borç faizlerine gidiyor. Vergiler nereye gidiyor, vatandaş hesap sormalı. Önceliğimiz eğitim, beşeri sermaye" ifadelerini kullandı.

YATIRIM 1.5 MİLYARI AŞACAK
Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da "Hükümetimiz elektrik dağıtım hizmetini doğru bir kararla özel sektöre devrederek bizlere güvendiğini gösterdi. Biz büyük bir sorumluluk üstlendiğimizin bilincindeyiz. Bu bilinçle durmaksızın çalışacağımızın bilinmesini isteriz" dedi.
Çalık, ihale bedelinin 128.5 milyon dolar olduğunu ancak toplam yatırımın 1.5 milyar TL'yi aşacağını kaydetti. Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, "Bu bölgenin enerji yatırımının yükünü artık bizler üstlendik. Böylece devletin geliri daha çok eğitime, sağlığa, altyapıya yönelecek" dedi.
Doğu'nun enerjisi harekete geçiyor Konuşmaların ardından elektrik dağıtım ve perakende şirketlerinin 128 milyon 500 bin dolar bedelle Doğu Aras Enerji Yatırımları A.Ş'ye devrine ilişkin imzalar atıldı.


Sabah

Geri Dön