19 / 04 / 2024

Arazi emlak vergi oranları!

Arazi emlak vergi oranları!

Vergi ödenecek bedel, taşınmazın türüne ve bulunduğu belediye sınırlarına göre değişkenlik gösteriyor. Peki arazi emlak vergisi oranları binde kaçtır? İşte arazi emlak vergi oranları 2014..



Arazi emlak vergi oranları!

2014 yılı emlak vergileri için ilk taksit ödemelerinin 2 Haziran'a kadar yapılmaları gerekiyor. Vergi ödenecek bedel, taşınmazın türüne ve bulunduğu belediye sınırlarına göre değişkenlik gösteriyor.


Büyükşehir sınırları içerisinde yer alan taşınmaz malların vergisi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.  


Örneğin, büyükşehir belediyesinde yer alan bir mesken için ödenen vergi 200 TL iken, aynı özelliklere ve aynı rayiç bedele sahip meskenin normal yöre sınırları içerisinde yer alması halinde ödenecek vergi bedeli 100 TL oluyor. Peki arazi sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi oranları binde kaçtır?


Arazi emlak vergi oranları 2014..

Normal Yörelerde

Arazilerde Binde 1                   


Büyükşehir Belediyesi

Arazilerde Binde 2 


Arazi emlak vergisi nasıl hesaplanır?

1. Arazi emlak vergisi hesaplama örneği

Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 50 bin TL'lik değere sahip bir arazinin emlak vergisi oranı binde 1'dir. Buna göre söz konusu arazi için ödenecek emlak vergisi bedeli 50 TL'dir.


2. Arazi emlak vergisi hesaplama örneği

Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 50 bin TL'lik değere sahip arazinin emlak vergisi oranı binde 2'dir. Buna göre söz konusu arazi için ödenecek emlak vergisi bedeli 100 TL'dir.


Emlak vergisi itiraz hakkı!


Geri Dön