27 / 04 / 2024

Arazi toplulaştırmada döner sermaye hizmet bedeli yarıya indirildi!

Arazi toplulaştırmada döner sermaye hizmet bedeli yarıya indirildi!

Arazi toplulaştırmada, Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde tapu işlemleri ve veri paylaşımına ilişkin ödenecek tutarlar dışındaki döner sermaye hizmet bedeli tutarları ve oranları yarıya indirildi. Bakanlar Kurulu kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.



Bakanlar Kurulu'nun "Uygulama Alanı ve Arazi Toplulaştırma Sahası İlan Edilen Alanlarda Yapılan Çalışmalar Sonucundaki Tapu ve Kadastroya Ait İşlem ve Hizmetlere İlişkin Döner Sermaye Hizmet Bedeli Tutar ve Oranlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar"ı bugünkü (8 Kasım 2014 Cumartesi) Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Karar ile 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanuna ekli (III) sayılı tarife cetvelinde belirlenen tapu işlemleri ve veri paylaşımına ilişkin ödenecek tutarlar dışındaki döner sermaye hizmet bedeli tutarları ve oranları yarıya indirildi.


İşte o karar; 


BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2014/6912


Uygulama alanı ve arazi toplulaştırma sahası ilan edilen alanlarda yapılan çalışmalar sonucundaki tapu ve kadastroya ait işlem ve hizmetlere ilişkin döner sermaye hizmet bedeli tutar ve oranlarının yeniden belirlenmesi hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulması; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 25/8/2014 tarihli ve 11926 sayılı yazısı üzerine, 6083 sayılı Kanunun 8 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 13/10/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.

 

13/10/2014 TARİHLİ VE 2014/6912 SAYILI


KARARNAMENİN EKİ


KARAR


MADDE 1 – (1) 22/11/1984 tarihli ve 3083 sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu ile 3/7/2005 tarihli ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında uygulama alanı ve arazi toplulaştırma sahası ilan edilen alanlarda yapılan çalışmalar sonucundaki tapu ve kadastroya ait işlem ve hizmetlere ilişkin olarak, 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanuna ekli (III) sayılı tarife cetvelinde belirlenen tapu işlemleri ve veri paylaşımına ilişkin ödenecek tutarlar dışındaki döner sermaye hizmet bedeli tutarlarının ve oranlarının yarıya indirilmesi kararlaştırılmıştır.


MADDE 2 – (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 3 – (1) Bu Karar hükümlerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı yürütür.


Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön