18 / 04 / 2024

Arazi vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

Arazi vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

1319 sayılı Emlak vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan arsa, arazi, mesken ve işyeri sahipleri, emlak vergisi ödemek ile yükümlü oluyor. Peki, arazi vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?



Arazi vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar Emlak Vergisi hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor.Belediye sınırları içinde belediyece parsellenmiş arazi arsa sayılıyor.


Belediye sınırları içinde veya dışında bulunan parsellenmemiş araziden hangilerinin bu kanuna göre arsa sayılacağı Bakanlar Kurulu kararı ile belirleniyor. Aksine hüküm olmadıkça bu kanunun diğer maddelerinde yer alan arazi tabiri arsaları da kapsıyor.


Arazi Vergisini, arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa araziye malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Bir araziye paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelle sayılıyor.


Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor. Mülkiyeti ihtilaflı bulunan arazi için mutasarrıfı bulunmıyan kişiler tarafından ödenen Arazi Vergileri ihtilafın ödeme yapan aleyhine sonuçlanması halinde ihtilafla ilgili bulunanların karar tarihinden itibaren bir yıl içerisinde başvurmaları şartiyle kendilerine ret ve iade olunuyor. Peki, arazi taksiti 2. taksiti ne zaman ödenir?


Arazi vergisi 2. taksit ödemesi!

Emlak vergisi ödemeleri, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye gidilerek ödeniyor. Belediyenin e-belediye sistemine sahip olması durumunda, internet üzerinden de ödeme yapılabiliyor.


İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Emlak vergisinin 2. taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödenmesi gerekiyor.



Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün başlıyor!



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön