24 / 04 / 2024

Arazi vergisi son ödeme günü 2014!

Arazi vergisi son ödeme günü 2014!

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar 1319 sayılı kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Arazi vergisi en son ne zaman ödenir? İşte arazi vergisi son ödeme günü 2014..



Arazi vergisi son ödeme günü 2014!

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar 1319 sayılı kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabidir. Belediye sınırları içinde Belediyece parsellenmiş arazi arsa sayılır.


Söz konusu vergi her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; İkinci taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.


2014 yılına ait vergi döneminde 31 Mayısın haftasonuna denk gelmesi nedeni ile arazi vergisi son ödeme günü 2 Haziran 2014 olarak belirleniyor.


Hala vergi borcunu ödememiş olan mükelleflerin önünde son 1 günü bulunuyor. Buna karşın bazı belediyeler haftasonu belirli saatler içerisinde veznelerini açıyor. Siz de bağlı olduğunuz belediyeye ile iletişime geçerek, beleyenin haftasonu vergi tahsil edip etmediğini öğrenebilirsiniz.


Arazi emlak vergi oranları 2014..

Normal Yörelerde

Arazilerde Binde 1                   


Büyükşehir Belediyesi

Arazilerde Binde 2 


Arazi emlak vergisi hesabı..

Arazi emlak vergisi hesaplama örneği 1

Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 50 bin TL'lik değere sahip bir arazinin emlak vergisi oranı binde 1'dir. Buna göre söz konusu arazi için ödenecek emlak vergisi bedeli 50 TL'dir.


Arazi emlak vergisi hesaplama örneği 2

Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 50 bin TL'lik değere sahip arazinin emlak vergisi oranı binde 2'dir. Buna göre söz konusu arazi için ödenecek emlak vergisi bedeli 100 TL'dir.



Emlak vergisi arsa ve arazi değerleri 2014!


Geri Dön