24 / 04 / 2024

Arçelik beyaz eşyada yine lider

Arçelik beyaz eşyada yine lider

Koç Holding'in amiral gemisi Arçelik, 2008 yılında daralan pazara rağmen yurtiçi satışlarda yüzde 54 ile piyasadaki liderliğini korudu.



KOÇ Holding'in beyaz eşya sektöründeki amiral gemisi Arçelik'in Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, 2008'de daralan iç pazara rağmen beyaz eşyada pazar liderliğini sürdürdüklerini açıkladı. Beko yetkili satıcılar toplantısında konuşan Çakıroğlu `2008 yılındaki tüm zorluklara rağmen, yaklaşık yüzde 3.5 daralan iç pazarda tüm markalarımızla, yüzde 54'e ulaşan pazar payı ile beyaz eşya pazarındaki liderliğimizi sürdürdük' dedi. Çakıroğlu aynı şekilde TV pazarında da ilk sırada yer aldıklarını belirterek, `2008 yılında konsolide ciromuzun yüzde 50'lik kısmı uluslararası satışlarımızdan oluştu. Uluslararası satış ciromuzun yaklaşık yüzde 80'ini markalı satışlarımızla gerçekleştirdik' dedi.

HEDEFLERİMİZİ TUTTURDUK

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ise holdingin geçen yıl hedeflerini büyük ölçüde gerçekleştirdiğini belirterek, `Geçen yıl uyguladığımız odaklanma stratejisini büyük ölçüde tamamladık. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve satın almalar ile ülke ekonomisine azami katma değer sağlamayı hedefledik. Bu bağlamda, yapacağımız yeni yatırımlarda kárlılık, verimlilik, şirket değer artışı ve büyüme prensiplerine bağlılığı sürdüreceğiz' dedi. Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Şirzat Subaşı da Beko markasıyla 2008'de 5.7 milyonu yurtdışı olmak üzere 8.4 milyon adet ürün satışı yapıldığını söyledi ve Beko markasının Türkiye pazarında payını iki kat artırarak yüzde 18'e çıkardığını kaydetti. AJANSLAR

Arçelik Grundig'le birleşerek yeni fırsatlara hazırlık yapıyor

3. Uluslararası Beko Yetkili Satıcılar toplantısına Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından bin 400 yetkili satıcı katıldı.

Arçelik Yönetim Kurulu, dünya ekonomisindeki gelişmeler doğrultusunda şirketin sektördeki ağırlığını artırmak ve çıkacak yeni fırsatlardan en uygun şekilde faydalanmasını sağlamak üzere bir dizi yeniden yapılandırma kararı aldı. Bu kapsamda Arçelik, çoğunluk hissesine sahip olduğu iştiraki Grundig Elektronik ile birleşme kararı aldı. Yönetim kurulu, birleşme kararına ek olarak iki karar daha aldı. Buna göre, Arçelik'in portföyündeki Koç Finansal Hizmetler'e ait hisselerin bir kısmı Koç şirketlerine 250 milyon TL bedelle satılacak, ödenmiş sermaye yüzde 62.5 bedelli artırılarak 649 milyon 935 bin TL'ye yükseltilecek. Bu 2 işlemle, şirkete 500 milyon TL kaynak sağlanırken, hisse satışından 72 milyon TL kár elde edilecek.

1.400 yetkili satıcı bir araya geldi

Beko, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen bin 400 yetkili satıcısı ile İstanbul'da düzenlenen 3. Uluslararası Beko Yetkili Satıcılar Toplantısı'nda buluştu. Toplantıya Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Koç Holding Başkan Vekili Ömer M. Koç, Koç Holding CEO'su Dr. Bülent Bulgurlu, Koç Holding ve Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir'in katıldı.

Star

Geri Dön