29 / 03 / 2024

Arçelik 'in eski fabrikasına, tıp fakültesi ve hastane yapılacak!

Arçelik 'in eski fabrikasına, tıp fakültesi ve hastane yapılacak!

Koç Üniversitesi, Arçelik"in Topkapı"daki eski fabrika binasının yerine tıp fakültesi ve hastane yapacak....



 Koç Üniversitesi, Arçelik"in Topkapı"daki eski fabrika binasının yerine tıp fakültesi ve hastane yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi tarafından kabul edilen imar planları ile üniversite, 83 dönümlük araziye 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı öngörüyor.

İBB Meclisi cuma günü, Zeytinburnu sınırları içinde bulunan Topkapı Maltepe"deki, 2940 ada 11-31 parsellerle ilgili 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği teklifini görüştü. Koç Üniversitesi geçen yıl, bir sanayi semti olan Maltepe"deki eski Arçelik fabrika arazisini 35 milyon dolara satın almıştı. Yıllar önce Rumelifeneri"ndeki ormanlık arazi içine kurulduğu için eleştirilere hedef olan Koç Üniversitesi"nin, şimdi bir sanayi semtine yaşam kalitesi getireceği öngörülen büyük yatırımı ise takdire değer görülüyor.

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. şževket Ruacan, 2010-2011 eğitim yılında ilk kez öğrenci alacaklarını, öğrencilerin, Topkapı"daki çalışmalar tamamlanana dek üniversitenin Rumelifeneri"ndeki kampusunda eğitim göreceklerini açıklamıştı.
patronlardunyasi.com


Geri Dön