19 / 04 / 2024

Arçelik’in yeni hedefi Asya-Pasifik pazarı

Arçelik’in yeni hedefi Asya-Pasifik pazarı

Beyaz eşya devi Arçelik, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından olan IFA’da son teknoloji ürünlerini tanıttı. Fuara global markaları Beko ve Grundig ile katılan Arçelik, 173 yeni ürününü sergiliyor.



Yenilikçiliğe vurgu yapan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, dünya beyaz eşya pazarının yüzde 46’sını oluşturan Avrupa-Ortadoğu-Afrika bölgesinde 2. büyük beyaz eşya şirketi konumuna yükseldiklerini kaydetti. 2014 ilk yarıyıl sonuçlarına göre uluslararası pazarda yüzde 10-11 büyüyeceklerini söyleyen Çakıroğlu, ileri teknolojiye sahip ürünlerin satışlardaki oranı ve buna paralel olarak fiyat endeksini de yükseltip markanın konumunu güçlendirdiklerini ifade etti. Çakıroğlu, Beko’nun Almanya’da son 5 yıl içerisinde pazarın en hızlı büyüyen beyaz eşya markası olduğunu belirtti.


Avrupa ekonomisinden olumlu sinyallerin ABD’den daha önce geldiğini söyleyen Çakıroğlu, “Euro’nun değer kaybetmesi, AB için satın alma gücünün düşmesi ve ücret artışlarının düşük olması satışlarımızı etkiliyor. Fakat önceki yıllara göre toparlanma var. Şartlar ne olursa olsun esnekliği artırıp rekabetten daha önce hareket etmek istiyoruz.” dedi. Irak ve Suriye’de devam eden kaos ortamının bu bölgeye olan satışları durma noktasına getirdiğini aktaran Çakıroğlu, pazarları çeşitlendirmek için yeni pazarlara girdiklerini belirterek yeni hedeflerinin Asya-Pasifik bölgesi olduğunu söyledi.


Beko fuarda ‘Inspired by Nature (Doğadan ilham alıyoruz)’ sloganıyla; 2 kat daha fazla soğutan ve nem sağlayan ‘NeoFrost’ teknolojisine ve 30 güne kadar tazelik sağlayan Everfresh+ bölmesine sahip buzdolapları ile öne çıkıyor. Grundig ise uzaktan kumanda edilebilen akıllı beyaz eşyaları, düğmesiz projeksiyon ışığı ile kontrol edilebilen bulaşık makineleri, ocak ve aspiratörden oluşan konsept ürün üçlemesi ile dikkat çekiyor.


Gökmen Köse / Zaman


Geri Dön