20 / 04 / 2024

Arçelik'in Yenibosna'daki konsept mağazası açıldı

Arçelik'in Yenibosna'daki konsept mağazası açıldı

Arçelik'in Yenibosna'daki ilk konsept mağazasını açan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, şirketin Türk ekonomisinin lokomotif kuruluşlarından biri olmaya devam ettiğini belirtti



Koç, "Arçelik bu yeni mağaza konseptiyle Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor. Ankastre ürünlerden tüketici elektroniğine, küçük ev aletlerinden beyaz eşyaya kadar tüm ürün gamını geniş bir alanda tüketicisiyle buluşturuyor" dedi. Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu ise şirketin organik büyümenin yanı sıra, satın alma alternatiflerini de değerlendireceklerini; Mısır'da yatırım konusundaki çalışmalarının devam ettiğini ancak somut bir gelişmenin olmadığını söyledi.
Sabah

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Arçelik yurtdışı atağına hazırlanıyor

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Arçelik’in Türk ekonomisinin lokomotif kuruluşlarından olmaya devam ettiğini kaydetti

Arçelik’in, ilk konsept mağazasının Yenibosna’daki açılışında Koç, her ülkenin gurur duyduğu markaları olduğunu, bu markaların yenilikçi, dinamik yapılarıyla öne çıktıklarını, Arçelik markalarının da tarif ettiği nitelikleri yarım asrı geçen sürede fazlasıyla temsil ettiğin söyledi.

Koç, “Arçelik bu yeni mağaza konsepti ile Türkiye’de bir kere daha bir ilki gerçekleştiriyor. Gelişen ve değişen tüketici ihtiyaçlarının yanı sıra genişleyen bayi teşkilatının da beklentilerini karşılamak adına Türkiye’de bir örneği dahi olmayan özel ve farklı bir mekanda müşterilerini karşılamayı hedefliyor. Ankastre ürünlerden tüketici elektroniğine, küçük ev aletlerinden beyaz eşyaya kadar tüm ürün gamını farklı yaşam alanları içinde, geniş bir alanda tüketicisiyle buluşturuyor” dedi.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu da mağaza için yaklaşık 2 milyon liralık yatırım yaptıklarını, gelecek yıl İzmir’de bu konseptle mağaza açılacağını söyledi.
Çakıroğlu bu yıl Arçelik’in toplam yatırımının 100 milyon euro seviyesinde olduğunu anlattı. Çakıroğlu, büyüme hedefine ilişkin olarak da şöyle dedi:
“Hali hazırda bizim satışlarımızın yüzde 50’si uluslararası faaliyetlerimizden elde ediliyor. Önümüzdeki yıllarda bu pay uluslararası faaliyetler lehine artacak. Biz de bu yıl şu ana kadar TL bazında ilk 9 aylık dönemde yüzde 5 büyüdük, fakat ihracatımıza ve uluslararası satışlarımıza bakarsak euro bazında aslında yüzde 10’un üzerinde. Arada kur farkı sebebiyle Türk lirasına dönüştürdüğümüzde böyle bir tablo ortaya çıkıyor.”

Dışarıda yeni bir alım planlıyor

Satın alma fırsatlarıyla ilgili olarak da Levent Çakıroğlu şunları kaydetti:
“İddialı büyüme hedeflerimiz var. Bu büyüme hem organik hem de uygun şartlar oluştuğu şekilde satın almalarla olacak. Arçelik güçlü bilanço yapısıyla ve Koç Holding’in Arçelik’in ana iş kollarından biri olarak belirlemiş olması sebebiyle verdiği destekle bu tip bir satın alma işlemi için oldukça güçlü ve hazır durumda. Mısır’daki çalışmalar sürüyor. Sene sonu ciro hedefimiz ise 6.8 milyar lira seviyesinde.”
Milliyet


2010'da 100 milyon euroluk yatırım yapan Arçelik, ciroda 6.8 milyar TL'yi hedefliyor

Arçelik'in konsept mağazası açılışında konuşan Mustafa Koç, 'Arçelik, Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri olmaya devam ediyor' dedi

ARÇELİK'in, ilk konsept mağazasının Yenibosna'daki açılışına Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç da katıldı. Koç, burada yaptığı konuşmada Arçelik'in bünyesindeki farklı markalarla hem yurtiçi hem de global pazarlarda atılımlarını sürekli kılarak bugün de geçmişte olduğu gibi Türkiye ekonomisinin lokomotif kuruluşlarından biri olmaya ve Türkiye'yi yurtdışında layıkıyla temsil etmeye devam ettiğini kaydetti. Koç, 'Arçelik bu yeni mağaza konseptiyle Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor. Ankastre ürünlerden tüketici elektroniğine, küçük ev aletlerinden beyaz eşyaya kadar tüm ürün gamını farklı yaşam alanları içinde, geniş bir alanda tüketicisiyle buluşturuyor' dedi.

2010'DA 100 MİLYON EURO YATIRIM

KOÇ Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu da mağaza için yaklaşık 2 milyon TL yatırım yaptıklarını, bu yıl Arçelik'in toplam yatırımının 100 milyon euro olduğunu anlattı. Çakıroğlu, büyüme hedefine ilişkin olarak da 'Hali hazırda bizim satışlarımızın yüzde 50'si uluslararası faaliyetlerimizden elde ediliyor. Önümüzdeki yıllarda bu pay uluslararası faaliyetler lehine artacak. Önümüzdeki yılla ilgili büyüme planlarımız henüz kesinleşmedi' diye konuştu.

Ciro hedefi 6.8 milyar TL

SATIN alma fırsatlarıyla ilgili olarak da Çakıroğlu şunları kaydetti: 'İddialı büyüme hedeflerimiz olduğunu söyledim. Bu büyüme hedefleri hem organik büyümeyle gerçekleşecek hem de uygun şartlar oluştuğu şekilde satın alma alternatiflerini de değerlendiriyor olacağız.' Çakıroğlu, sene sonu ciro hedeflerinin de yaklaşık 6,7-6,8 milyar lira seviyesinde olacağını belirtti.
Akşam


Arçelik ilk ‘concept’i Yenibosna’da açtı 

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Arçelik’in Türk ekonomisinin lokomotif kuruluşlarından olmaya devam ettiğini kaydetti.

Arçelik’in, ilk konsept mağazasının Yenibosna’daki açılışında Koç, her ülkenin gurur duyduğu markaları olduğunu, bu markaların yenilikçi, dinamik yapılarıyla öne çıktıklarını, Arçelik markalarının da tarif ettiği nitelikleri yarım asrı geçen sürede fazlasıyla temsil ettiğin söyledi. Koç “Arçelik bu yeni mağaza konsepti ile Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştiriyor. Gelişen ve değişen tüketici ihtiyaçlarının yanı sıra genişleyen bayi teşkilatının da beklentilerini karşılamak adına Türkiye’de bir örneği dahi olmayan özel ve farklı bir mekanda müşterilerini karşılamayı hedefliyor. Ankastre ürünlerden tüketici elektroniğine, küçük ev aletlerinden beyaz eşyaya kadar tüm ürün gamını farklı yaşam alanları içinde, geniş bir alanda tüketicisiyle buluşturuyor” dedi.

CİRO HEDEFİ 6.8 MİLYAR TL

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu da mağaza için yaklaşık 2 milyon liralık yatırım yaptıklarını, bu yıl Arçelik’in toplam yatırımının 100 milyon Euro seviyesinde olduğunu anlattı. Çakıroğlu, yıl sonu ciro hedeflerinin de yaklaşık 6.8 milyar lira olduğunu belirtti.
Star


Geri Dön