16 / 04 / 2024

Ardahan AVM yıl sonunda açılacak!

Ardahan AVM yıl sonunda açılacak!

Ardahan Belediyesinin önemli projelerinden biri olan 23 bin metrekare alana sahip ve 15 milyon liraya çıkacak Alışveriş Merkezinin (AVM) yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.



AVM projesinin Ardahan'a ticari ve sosyal açıdan önemli bir ivme kazandırıcağına işaret eden Belediye Başkanı Faruk Köksoy, 'Lokomotif' olarak nitelendirilen proje hakkında "Şehrin merkezinde değişik tapu ve zilliyetlik problemleri çözülerek eski metruk binalar yıkılarak, projelendirerek, ihale aşamaları bitirilerek bu günlere gelinmesi büyük bir süreçtir. Bu kolay bir süreç değil. Bunu başarmamıza katkıda bulunan Belediye meclis üyelerimize, Belediyede görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. AVM, 23 bin metrekare bir alana sahip .Bugünkü inşaat maliyeti ile 15 milyon lira. Böyle bir yükün altına girip böyle bir inşaatı bitirmek bizim için çok ama çok önemlidir. Lütfü Morkoç böyle bir taşın altına gövdesini koymuştur. Kendisine ve Saffet Kaya'ya minnet borçluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


İşadamı Lütfü Morkoç ortaklığı ile yapımını üstlendikleri AVM inşaatında incelemelerde bulunan Ardahan eski milletvekili Saffet Kaya önemli bir ticari merkezi Ardahan’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Saffet Kaya, AVM yapımıyla ilgili şunları söyledi:


"AVM'nin yeri virana bir şekildeydi. Ardahanlılar bu görünümden büyük bir rahatsızlık duyuyordu. Burası Belediye Başkanımız Faruk Köksoy tarafından projelendirilerek Ardahan'a bir AVM kazandırma çabasının bir ürünüdür. Burada Ardahan'ın en büyük yatırımı gerçekleşiyor. Bu projeyi gerçekleştiren işadamı Lüftü Morkoç'a teşekkür ediyorum. Böyle bir sorumluluğun altına gövdesini koyarak kendini vakfetti. Böylesi ciddi bir yatırıma damgasını vurdu. Aynı şekilde her zaman çalışmaları ile gurur duyduğum Belediye Başkanı Faruk Köksoya'da teşekkür ediyorum. Şahsımda Lütfü Morkoç ve Faruk Köksoy ile el ele, gönül gönüle vererek buradaki büyük esere bir katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz, Amacımız AVM'yi bu yıl bitirmek. Ardahanlıya yaz- kış örnek bir ticari olgu ve ticari konsept olarak hizmet etsin. AVM'yi daha önceden alan müteahhitlerin şu veya bu nedenle inşaatı devam ettirmelelirini gönlümüz kabul edemezdi. Bir kördüğüm oluşmuştu. Bu kördüğümü el ele ve gönül gönüle vererek çözdük. Tüm gayretimizi tüm enerjimizi, ayrım yapmadan bu memlekete hizmet etmek için harcadık."


Hürriyet 


Geri Dön