23 / 04 / 2024

Ardahan Belediye sarayı yıkıldı!

 Ardahan Belediye sarayı yıkıldı!

Yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen 45 yıllık Ardahan Belediyesi belediye sarayı’nın yıkımına başlandı.



Yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen 45 yıllık Ardahan Belediyesi belediye sarayı’nın yıkımına başlandı. Ardahan’da şehrin tam ortasındaki Milli Egemenlik parkı içerisinde bulunan ve yaklaşık 8 yıldır kullanılmayan belediye sarayının yıkımına bugün itibariyle başlandı.

Yıkım çalışmasını yerinde inceleyen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy yaptığı açıklamada, Ardahan bir ucubeden daha kurtuldu. Belediyenin eski ve depreme dayanıklı olmayan eski idare binası yıkıldı. İdari binanın yerine araç otoparkının yapımına başlayacağız dedi. Başkan Köksoy, ’’Ardahan’da ciddi anlamda bir trafik yoğunluğu yaşanıyor. Yaşanan bu yoğunluk aynı zamanda park sorununu da beraberinde getiriyor. Şehir merkezinde yaşanan bu soruna ciddi anlamda çözüm üretmek için Belediye olarak yaptığımız değerlendirmeler ışığında yıkımına başlanan Belediye’ye ait idari binasının bulunduğu alanı otopark haline getirmeyi kararlaştırdık. Bu çalışma ile kentte yaşanan trafik yoğunluğunu da en kısa sürede çözüme kavuşturmak istiyoruz.’’ Şeklinde konuştu.


Hürriyet 


Geri Dön